Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Real Elmos Herentals gaat verdiend naar bekerfinale : 7-2 tegen SL16 Futsal de Liége

Real

'Het was een bijzondere en onvergetelijke avond voor onze supporters en de club Real Elmos Herentals, want naast de kwalificatie voor de bekerfinale, mochten we maar liefst iets meer dan 800 supporters verwelkomen in onze voetbaltempel  Herentals', laat Jos Willems weten.

'Het waren niet alleen de Luikse supporters die talrijk waren afgezakt naar Herentals, maar onze eigen supporters waren nog massaler aanwezig en we konden dan ook genieten van een fantastisch spektakel voor, tijdens en na de wedstrijd. Dit was een geweldige verrassing voor onze club, vooral omdat het late aanvangsuur vaak een belemmering vormt voor supporters om te komen kijken.

Na de heenwedstrijd, waarin Real Elmos met 6-4 verloor, moest de ploeg van coach Yves Heremans flink aan de bak om deze achterstand weg te werken en dat laatste plaatsje in de finale te verdienen.

En wat hebben we kunnen genieten van een fantastische start van beide teams met al snel 2 mooie kansen voor onze Real Elmos-boys, maar deze werden niet benut. De bezoekers kwamen dan door een geweldig snelle counter al snel op voorsprong via Allal Messaoudi, maar Mohamed El Fashi stelde snel orde op zaken en maakte de gelijkmaker, 1-1. Het bleef een boeiende strijd, maar door twee goals van Bilal Bouri bereikte Elmos de ruststand met een 3-1 voorsprong.

Het waren, net als in de heenwedstrijd, de Luikse supporters die voor een geweldige sfeer zorgden tijdens de rust en het begin van de tweede helft extra schwung gaven. Maar geen probleem voor onze Real Elmos-boys. Zij waren hiervan ondertussen al niet meer onder de indruk! Na de rust zorgden Mohamed El Fashi en Ali Bouri voor de 4-1 en 5-1, waarna een owngoal van Kobe Vrancken de bezoekers nog even wat moed gaf en naar 5-2 bracht. Maar Bilal Bouri en Jawad Yachou zorgden voor een ruime 7-2 eindstand en een groot feest bij de thuisploeg.

Het bereiken van de bekerfinale is een geweldige prestatie en beloning voor onze spelers, het ganse bestuur en alle medewerkers van Real Elmos Herentals en dit is waar we met zijn allen al jaren naartoe aan het werken zijn.

RSCA Futsal is voor de huidige Belgische ploegen volgens velen een maatje te groot voor iedereen, maar met onze huidige sterke spelerskern en niet te vergeten, onze fantastische technische en sportieve staf moeten we niemand vrezen en kunnen we zeker wel eens voor een verrassing gaan zorgen tijdens die bekerfinale.

Tot slot willen we SL16 Futsal de Liège feliciteren met hun knappe prestatie en fantastische supporters. Een team dat hopelijk snel te bewonderen zal zijn in de hoogste afdeling. Het was een geweldige wedstrijd en we hebben genoten van de passie en de strijd die beide teams hebben geleverd.

Nu vrijdag trekken we naar Roosdaal om RSCA Futsal al eens een eerste keer het vuur aan de schenen te leggen.

Volgende wedstrijd: 24/2 | 21u25 | RSCA Futsal - Real Elmos Herentals.