Real Herentals zette vrijdagavond CB Futsal Jette Bxl Cap met een haast historische overwinning van 10-1 vlot opzij. 

De Brusselaars kwamen in Sport Vlaanderen er op geen enkel moment aan te pas.  Eindstand 10-1. 

Presentator Jos Willems zorgde met spitse interviews op z'n gekende stijl voor de stevige ambiance in de sporthal.

Een superblije Real-ere-voorzitter Eddy Lambaerts: 'Onze vaste stadion omroeper Jos Willems, volgens velen onze grootste transfer, vatte de wedstrijd als volgt samen.

"Tijdens de openingsmatch in hun nieuwe thuishaven sporthal Sport Vlaanderen  liep het voor Real Elmos Herentals tegen ZVC Renolim Borgloon nog wel mis maar tijdens de tweede wedstrijd was het wel bingo.

CB Futsal Jette werd met liefst 10- 1 terug richting Brussel gestuurd. Opmerkelijk bij de thuisploeg werden de 10 goals netjes verdeelt tussen 7 spelers, Kobe Vrancken, met zijn 19 jaar de jongste speler bij de thuisploeg speelde een prima partij en bekroonde dit ook met twee doelpunten.

Dik verdiende puntenwinst dus voor Real Elmos Herentals en net op tijd want volgende week wacht de uitwedstrijd naar het beresterke F.P.Halle-Gooik en op 1 oktober volgt thuis de derby met Proost Lierse."

Was de honger in de eerste thuiswedstrijd er niet, nu wel, met dank aan coach Yves Heremans.

Real begon sterk en heel aanvallend aan de match tegen het Brusselse Jette, waarschijnlijk het kneusje van de competitie. Mo Fashi zorgde voor de openingstreffer op assist van Issam Dahmani, 1 – 0. De broertjes Bouri rolden de bezoekende verdediging op en de oudste, Ali mocht scoren, 2 – 0.

De weder optredende Hitou, de gemiste leider in de verdediging, bracht zijn ploeg via penalty op 3 – 0. En toen was er het optreden van het grote talent bij Herentals, Kobe Vrancken, 19 jaar nog maar, twee doelpunten op een rij, de 4 – 0 en de 5 – 0 op zijn naam.

Kobe stond twee keer op de goeie plaats, telkens op assist van Issam Dahmani. Het publiek ging uit de bol, Kobe en Issam zijn toch wel de Chouchous van het Real publiek.

De grootste uitblinker Issam Dahmani, zette zijn team op 6 – 0 en Ilias El Attabi, eindelijk nog eens, zorgde voor 7 – 0. Na de pauze was het een pak minder, Ali Bouri bleef gekwetst in de kleedkamer, zijn jonge broer Bilal werd vroeg in de tweede helft in de tribunes gekatapulteerd door bezoekende kapitein Hachem, die had al lang moeten gaan douchen maar zou even later ook nog uitblinker Dahmani naar de ziekenboeg sturen, ambetant kereltje die Brusselse Ket.

Ging ook vorig seizoen al stevig uit de bol en kreeg ook toen geen kaarten. De thuisploeg trok het zich niet aan, Mo Fashi met zijn tweede van de avond 8 – 0 en nog twee keer Hitou zorgden voor dubbele cijfers 10 – 0. Twee minuten voor het einde mochten de bezoekers ook nog scoren, 10 – 1.

Niemand die daar van wakker lag, behoudens thuisdoelman en kapitein Morad Talhaoui. Die speelde, ondanks de hoge score een schitterende partij, zonder hem hadden de bezoekers er toch wel enkele in het mandje geduwd.

Grote overwinning, net op tijd maar toch waren de pijnpunten alweer duidelijk zichtbaar. Achteraan zijn de Elmos-boys kwetsbaar.

Volgende vrijdag bij profclub FP Halle-Gooik zal zeker duidelijk worden hoe kwetsbaar men is. Punten zijn er in Halle waarschijnlijk niet te halen, eer des te meer.

Een goeie prestatie zou leuk zijn. Halle-Gooik is niet voor niets top acht in Europa.'