'Leuke sfeer en veel toeschouwers in de Sport Vlaanderen Arena voor de ontvangst van Hasselt, de ploeg van ex-coach Bart Schapmans.

Beide ploegen konden maar best winnen in de strijd om de Play-off plaatsen. Plaatsen 1 tot 3 liggen vrijwel vast, daar achter is het drummen voor de vijf overige plaatsen.

De thuisploeg begon als een wervelwind aan de wedstrijd en creëerden de ene na de andere kans, El Fashi, Chadli, Dahmani, Vrancken, allen vonden wel iets in de weg, een voetje, het doelhout, maar toch vooral keeper Dries Vrancken.

Overal zat hij wel ergens tussen. Iedereen kent zijn kwaliteiten, niet voor niets Rode Duivel. Geen doelpunt echter voor de thuisploeg na de overrompeling gedurende de eerste tien minuten.

De eerste tegenstoot van Hasselt was wel raak, Vrancken ranselde een gemaakte goal uit zijn kooi, snelle worp op nog een ex-Noorderwijkenaar Kaddouri en die omspeelde uiterst koel doelman Talhaoui, 0 – 1. De Real boys bleven er rustig bij, de match duurde nog lang maar het was wachten tot één minuutje voor de rust tot een sterk spelende Bilal Bouri de stand weer gelijk stelde, 1 – 1 meteen ook de ruststand.

Tweede helft hetzelfde scenario, Herentals met zijn allen in de aanval, Hasselt loerend op de counter. Dat lukte niet maar bij een corner van de bezoekers stonden de Elmos boys met zijn allen te slapen en 1 – 2. Nochtans deze week werd hier op getraind volgens een boze coach Heremans.

Alweer achtervolgen, opnieuw volop in de aanval, deklat, paal en vooral die Dekselse Dries in de Hasseltse goal. De laatste minuten met een vliegende doelman moest alsnog voor een oververdiend punt zorgen.

Good old El Attabi zorgde in de laatste minuut met zijn negende doelpunt dit seizoen voor de gelijkmaker, 2 – 2 veel te weinig voor de geleverde prestatie. Maar een doelman doet er dan ook toe, onze keeper Morad Talhaoui moest bijna werkloos toekijken, zijn overbuur was de held.

De toeschouwers kregen een mooie partij te zien en bij Hasselt vonden ze dat ze nu het puntje kregen dat wij hun hadden afgepakt in Limburg.

Geen verandering in de stand maar voor Herentals wachten nu meerdere zware thuiswedstrijden, maandag de kwartfinale van de Beker van België en volgende week vrijdag komt het "grote" FT Antwerpen langs.' Jos Willems/Eddy Lambaerts/NNieuws.