Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Real Herentals – Futsal My Cars Charleroi 9-4 (beker van België)

Real

Na de stunt in Antwerpen en de verdiende overwinning tegen Hamme was het voor de spelers van coach Yves Heremans tijd om de competitie even te vergeten en alle neuzen richting Bekercompetitie te zetten.

'Het zou dan wel zijn zonder twee nieuwkomers van deze zomer, Braziliaan Bruno Barboza en Congolees Chrisy Mayalu keerden terug naar hun heimat. Ontgoocheld om vele redenen, maar beiden kwamen niet helemaal fit in Herentals aan en raakten niet op het niveau dat vandaag gevraagd wordt in eerste nationale.

In onderling overleg werd hun beiden contract gestopt. De Herentalse kern is echter groot genoeg om dit op te vangen en de beker is misschien wel de kortste weg naar Europa. Herentals ontving in de achtste finale MyCars uit Châtelet. Al enkele jaren een topploeg en vaak een zwart beest voor onze Elmos boys. Sinds dit seizoen zijn ze verhuisd naar de grote sporthal in Charleroi.

Dat de schepen van sport in Charleroi, ex-Rode Duivel Karim Chabai, op zijn veertigste nog in hun A-team speelt zal wel helpen zeker? Vorig seizoen eindigen de voetballers uit het Zwarte land nog 3e met 8 punten voorsprong op Real in de competitie.

Maar dit seizoen zijn ze heel onregelmatig. Met Rahou, Dujacquier, Gundogan, Qoli en Aleixo beschikken ze nochtans over enkele toppers. Op verplaatsing verliezen ze dit jaar veel van hun pluimen en in de thuishal van Real Elmos, de Sport Vlaanderen Arena, kijken de bezoekers dan ook snel tegen een grote achterstand aan.

Bij het einde van de eerste helft staat er 5 – 0 op het scorebord. Fashi opent na drie minuten (1-0), nadien verdelen hij en Ali Bouri alle goals, beiden twee keer een goaltje. Een voorsprong van 5-0 bij de rust, match gespeeld, zeker als in de drie minuten na de rust, broertje Bilal Bouri en ook nog Dahmani voor een fantastische 7-0 zorgen.

Maar dan worden de Walen toch wakker. Rode Duivel Omar Rahou (2 keer), Aleixo, en Karakilic zorgen nog even voor spanning, 7-4. Wordt het toch nog match, neen hoor, Ali Bouri met zijn vijfde op assist van Kobe Vrancken en deze laatste, onze youngster, legt de 9-4 eindstand vast. Uiteraard oververdiend en op naar de kwartfinale.

Volgende week opnieuw tegen Futsal MyCars, dit keer in Charleroi voor de competitie.' Jos Willems/NNieuws. 

 

Real

Deel dit artikel