Eindelijk was er weer thuisvoetbal na 4 uitwedstrijden voor Real Herentals.  KK Malle-Beerse bleef wel aandringen tot affluiten, maar de Elmos-boys klaarden de klus met een duidelijke 5-3.

De uitverkochte VIP genoot van een heerlijk Elmos-diner dat een voorbode was een geslaagd gastronomisch én sportief festijn voor de thuisaanhang in Sport Vlaanderen.

Joske Willems, de bekende radio- en ambiance-maker en co-ster van de avond, bracht opnieuw net dat tikkeltje meer sport-spirit in de zaal.  Dat ontdek je nergens anders in het nationale futsalwereldje.  Duidelijk : Real Herentals is méér dan futsal alleen.

Eddy Lambaerts : 'Zeven weken (1 oktober) was het geleden sinds Real nog eens in zijn eigen arena had gespeeld, wie stelt zo'n kalender, eigenlijk op?

Maar het was een groot feest, de vrienden uit Malle kwamen langs, met onze ex-trainer Gessner aan het roer. De thuisploeg had het overwicht de eerste helft maar echte kansen waren er niet tot Chadli in de zesde minuut met kort opzitten de bal kon afpakken en op Dahmani zette die voor de 1 – 0 voorsprong zorgde.

Rustig meesterschap minutenlang zonder kansen. Nog eens zes minuten laten was alles te herdoen, Smets zette de bordjes opnieuw gelijk. Herentals was de betere ploeg maar scoren lukte o zo moeilijk, niet te vergeten dat Qoli geschorst was en Fashi op halve kracht speelde. Die laatste trapte van kortbij nog eens over en vergat even later zijn maatje El Attabi te bedienen, helemaal alleen voor doel. Kort voor de rust paste Fashi, toch wel alom aanwezig, op Dahmani maar de nieuwe doelman van Malle-Beerse redde mooi.

De bezoekers haalden deze week nog ex-rode duivel Benetti omdat zowel hun eerste als tweede doelman uitvielen. 1 – 1 was de ruststand. De tweede helft gingen de Elmos boys vol voor de drie punten, Ali Bouri trapte op korte tijd twee keer op de paal maar het was Chadli die voor de 2 – 1 zorgde na knap voorbereidend werk van Kobe Vrancken, toch wel de twee uitblinkers de laatste weken.

De Elmos boys waren gelanceerd, corner via Ali Bouri en een own goal van Wilms, 3 – 1, direct nadien opnieuw Fashi en 4 – 1. Match gespeeld, nee hoor, een afgeweken bal en ex-Real speler en Rode Duivel Daali zorgde nog in dezelfde minuut voor de 4 – 2, drie minuten later werd het zelfs de 4 – 3 toen Ernst te veel tijd kreeg en zijn ploeg terug in de match bracht.

Drie minuten voor tijd was er een betwiste fase, thuisdoelman Talhaoui hield Malle-Beerse van de gelijkmaker, discutabel vonden de bezoekers, snel op Kobe Vrancken, die in de tegenaanval en knappe pas op Dahmani en de 5 – 3 op het scorebord.

Iedereen recht op de banken, de thuissupporters die wisten dat de overwinning binnen was, de bezoekers die het een penalty vonden. Er werd niet meer gescoord. Voor Real Elmos Herentals de verdiende maar moeizame overwinning en daardoor op de 5e plaats in de stand.' NNieuws.