Voor het seizoen was de afspraak met het team en coach Heremans, top vier in de competitie en halve finale Beker van België.

'Sinds vrijdagavond is alles binnen', zegt Jos Willems, Real-pr.  'De halve finale waren het eindstation tegen Halle-Gooik (binnenkort RSCA Futsal) en in de competitie was nog één overwinning nodig. En toch moet alles nog beginnen, de Play-Offs zijn pas voor eind april.

Real Elmos Herentals won vrijdag in een weinig hoogstaande partij van La Squadra Mouscron met 5-4 maar pakt wel het eindrondeticket.

Dat de komst van La Squadra Mouscron geen denderende match zou worden was vooraf al geweten maar toch klommen de bezoekers verrassend langs Abdallah Zireg op voorsprong 0-1.

De thuisploeg op achtervolgen aangewezen maar pas net voor de rust wisten Meris Durakovic en Kobe Vrancken de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Nog maar pas begonnen aan de tweede helft en Giuseppe Vincenzo Morando maakte opnieuw gelijk 2-2.

Real Elmos duwde nu het gaspedaal eindelijk wat dieper in en Taoufik Chadli, Iliass El Attabi en Meris Durakovic zorgden voor een ruime 5-2 voorsprong.

De thuisploeg liet het tempo opnieuw zakken en de bezoekers knokten zich langs Nathan Quique en Tristan Vandeplas terug tot 5-4. Hierbij bleef het wel bij en wist Real Elmos Herentals de vierde plaats en meteen ook een plaats in de eindronde te verzekeren.  Jos Willems/NNieuws.