'Nog één keer winnen, knallen straks.', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter Eddy Lambaerts.  'Straks ontvangt Real Elmos Herentals met La Squadra Mouscron één van de aller sympathiekste clubs van ons land, gekend om haar jeugd academie, een liftploeg tussen 1e en 2e nationale.

Elk jaar fier als ze alweer een jaar extra op het hoogste niveau kan blijven spelen. Ook dit jaar gaat het zo goed als zeker weer lukken, nipt maar daar zijn ze in het verre Moeskroen meer dan tevreden mee.

Ook is het de ex-club van Yasin Qoli, onze spits waar we het beste nog niet hebben van gezien door zijn kleine maar ambetante kwetsuren. Voor onze blauwhemden volstaat één overwinnen op drie nog te spelen wedstrijden.

De vierde plaats is de onze, dat was ook de doelstelling voor het seizoen. Knallen straks en ook maandag in de uitgestelde match in Lier. Daardoor komt er een einde aan de heel drukke periode met maar liefst 9 wedstrijden op 29 dagen, elke drie dagen aan de bak.

Om dan weer stil te liggen tot 15 april voor de laatste thuismatch in de reguliere competitie tegen Eisden. Kalendermaker bij de voetbalbond, volgens mij is daar een vacature voor. Knallen maar straks in onze Voetbal Vlaanderen Arena Herentals.'

RSCA Futsal

De grootste zaalvoetbalclub en de grootste voetbalclub van het land worden één. RSC Anderlecht en FP Halle-Gooik starten samen een nieuw en ambitieus verhaal.

Een samenwerking stond in de sterren geschreven. Beide clubs delen een sterke lokale fanbase. En ook sportief en commercieel delen de clubs steile ambities. Om die ambities te realiseren, bundelen beide topclubs nu de krachten.

FP Halle-Gooik zal vanaf het seizoen 2022-2023 aantreden als RSCA Futsal.