Real Herentals heeft vrijdagavond de start van de competitie tegen Renolim Borgloon gemist.  Het werd 2-4.  De Limburgers konden de voorsprong tot affluiten stevig verdedigen.

Real Herentals kreeg in de sporthal van Sport Vlaanderen heel wat supporters over de vloer.  Uit Limburg zorgde een volle bus supporters mee voor de ambiance.

"Ook Rome is niet op één dag gebouwd"

'Alles liep vrijdagavond van een leiendakje, veel volk op de VIP avond voor de wedstrijd, mooie voorstelling van het nieuwe team, uitgesproken ambities ook, dan ook nog veel volk op de tribune voor die eerste wedstrijd in de nieuwe sporthal', zegt Eddy Lambaerts, ere-voorzitter hoofdsponsor.

'Alleen die verwachte overwinning kwam er niet en daar draait het natuurlijk om. Nochtans begon de wedstrijd uitstekend, al na vijf minuten zorgde Mo El Fashi, wie anders, voor de 1 – 0 voorsprong na assist van Dahmani.

De bezoekers uit Borgloon kwamen niet in het stuk voor en de thuisploeg zorgde voor een rustig meesterschap, voldoende kansen ook maar in het doel van de Borgloon staat wel de ex-doelman van de Futsal Rode Duivels, Antoine Mageren, nooit helemaal bekomen van zijn vele kwetsuren in zijn topjaren, maar het talent blijft onmiskenbaar.

Het doelpunt van de bezoekers viel echt uit de lucht en was ook een cadeau van de Herentalsenaren. Eerste kans voor de bezoekers en bingo. De 1 – 1 met de rust was geen correcte weergave van de eerste helft maar er was nog tijd genoeg. En na de pauze hetzelfde beeld, Real op zoek naar de verdiende voorsprong en Ali Bouri zorgde ervoor, de 2 – 1.

De kansen volgden elkaar op, open doelkansen zelfs, maar allemaal werden ze één voor één gemist en iedereen weet wat er dan zal gebeuren, inderdaad, de bezoekers scoren de gelijkmaker, prachtig doelpunt van hun kapitein en Rode Duivel Kenneth Vanderheyden, ex-spits vooral van Real.

Daar al een talentje maar kon als jonge gast niet wachten op meer speeltijd en trok naar Borgloon, toen nog in 2e. En twee minuten later was Kenneth daar weer, assist op Yachou en zowaar 2 – 3.

Het zal toch niet waar zijn zeker zag je iedereen denken op tribunes, minder dan vier minuten op de klok, de thuisploeg met een vliegende doelman, en volop in de aanval. Kansen genoeg om gelijk te maken en zelfs te winnen. Maar het mocht niet zijn, in de laatste seconde zowaar nog een tegendoelpunt en 2 – 4 via Belhaj.

Verbaasde blikken op en naast het veld, de gekwetsten (Hitou en Qoli) zijn toch veel moeilijker te missen dan gedacht en niet iedereen is reeds top. Spijtig, maar ook niet meer dan dat, volgende week is er geen match, de week nadien komt Futsal Jette uit Brussel op bezoek in Herentals. Opnieuw een match die niet mag verloren worden.