In een superspannende derby Real Herentals - Proost Lierse mocht de thuisploeg bij affluiten juichen : 7 - 6.

Tot de allerlaatste minuut bleef het in een goedgevulde Sport Vlaanderen kantje boordje voor beide teams.

Real Elmos trok tenslotte verdiend aan het langste eind.

"Sfeer, sfeer, sfeer"

'Wat was dat gisteren allemaal, bijna honderd eters voor de match, stadionreporter Jos Willems alweer op z'n best, supporters die de weg stilletjes vinden naar onze Sport Vlaanderen sporthal, sportieve en leuke tegenstanders uit Lier, ex-topspits Gunter Sterckx die de aftrap gaf, alles was aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken en dat werd het ook', lacht ere-voorzitter Eddy Lambaerts.

'De bezoekers met onze ex-speler-coach Rudy Plompen naast het veld begonnen slim aan de wedstrijd, in de eerste minuut was het al prijs, 0 – 1 via Bouzerda, oei op de tribunes, een derby toch net iets specialer.

Dat stond niet in het scenario. Lierse was ook sterk de eerste minuten, wie hun uitslagen had gezien de vorige weken wist voldoende, vaak net niet, één doelpuntje verschil in hun drie voorgaande wedstrijden, een wereld van verschil.

Acht volle minuten duurde het vooraleer Real kon scoren, Dahmani trof al de staak maar het was good old El Attabi op pas van Qoli die voor de gelijkmaker zorgde, en toen ging het snel en mooi, Ali Bouri, twee keer Mo El Fashi, wat een kanjer toch en nog eens El Attabi en na zeventien minuten stond er vijf – één op het bord. Oef, de punten zullen wel in Herentals blijven zeker ?

Net voor de rust kon Lier toch nog scoren via Uaamari. 5 – 2 aan de rust. Alleen maar voor de statistieken was de teneur. Toen net na de pauze Qoli, op assist van El Attabi en Dahmani voor de 6 – 2 zorgde was de match gespeeld dachten velen, neen hoor, dit Lierse is geen vogel voor de kat, Plompen is een top coach en zowaar vier goals op een rij voor Lier, en niet onverdiend, own goal van Hitou, Rabhi en twee keer Zoubeir, vijf minuten voor het einde was het zes tegen zes, het zal toch niet waar zijn zeker ?

Neen, Issam Dahmani, toch wel onze rots in de branding, achteraan en vooraan zorgde voor de overwinning, 7 – 6 met nog drie spannende minuten op de klok.

Maar in de Real goal stond ne jonge gast van 21 te schitteren, Kevin Hendrickx had de zware taak om kapitein Talhaoui te vervangen voor zijn domme rode kaart in Halle-Gooik, maar wat een partij van die jonge lefgozer, rustig, telkens op de goeie plaats, grote klasse Kevin, bewezen een waardige eerste nationaler te zijn.

Wat een mooie avond ook voor Real Herentals, met dank aan zovelen, coach Heremans, al zijn spelers, keeper Hendrickx, een hard werkend bestuur, Peggy achter den toog, de talloze vrijwilligers, maar bovenal een enthousiast thuispubliek, het is nog niet voor morgen, maar overmorgen wordt hier voor de titel gespeeld.'

Real Elmos Herentals staat mooi 4e in het klassement met 6 punten.