Voor de tweede week op rij moesten de Elmos Boys de bus in voor opnieuw een verre trip naar het Zwarte land. Dit keer was de tegenstander het over gesubsidieerde FT Charleroi.

De club met het grootste Europese palmares, nog steeds de enige Belgische ploeg met eindoverwinningen in de Champions league. Toen onder de naam Charleroi21.

Geen El Fashi op het veld, de uitblinker van de laatste weken zat een gele schorsing uit. In een goed gevulde sporthal (één van de mooiste van ons land) ging Real sterk van start met al direct een mooie kans voor onze spits El Attabi.

Het was echter de thuisploeg die in de 2e minuut scoorde via Rahou, de legendarische topschutter van Charleroi (1 – 0). Noorderwijk was echter geenszins aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Op twee minuten tijd werd de scheve situatie rechtgezet, Dahmani verovert knap de bal, legt af op El Attabi en via El Ghaadaoui opnieuw bij El Attabi en 1 – 1.

En direct nadien opnieuw El Ghaadaoui en El Attabi en onze spits blijft rustig 1 – 2. Noorderwijk is nu duidelijk de betere ploeg met de beste kansen maar ze worden jammerlijk gemist of gepakt door de sterke thuisdoelman Gil Claus, altijd een topper geweest en na zijn zware kwetsuur terug op het oude niveau.

Mits wat meer overzicht en kalmte loopt Noorderwijk hier altijd verder uit. Vier, vijf open kansen worden verkwanseld maar na tien minuten zet Charleroi via Deswijsen de bordjes gelijk.

Opnieuw een vermijdbaar doelpunt. De laatste 2 minuten speelt de thuisploeg met een vliegende keeper maar het zijn de bezoekers die de kansen krijgen en alweer laten liggen. Zowel Mokhtari als El Ghaadaoui komen alleen voor het doel en vergeten te scoren.

Het blijft 2 – 2 en dat is te weinig voor de sterke bezoekers die vier vijf open kansen de nek hebben omgewrongen en twee heel vermijdbare goals tegen gekregen. De tweede helft begint zoals de eerste was geëindigd met de bezoekers die kansen blijven creëren maar niet scoren, de thuisploeg deed het wel. Saad Salhi zorgde volledig tegen de gang van het spel in voor een voorsprong tegen zijn ex-team (3 – 2).

Zes minuten voor tijd komt toch de verdiende gelijkmaker na een superknap uitgevoerde aanval in de omschakeling, Bouri, Mokhtari en Dahmani die voor de 3 – 3 zorgt. Ondanks de vermoeidheid in de bezoekende rangen blijft Real de kansen opstapelen.

En dan begint de scheidsrechterlijke farce, de zoveelste dit jaar. Brovina wil de bal veroveren op Chabai, doet dat te stevig, een gele kaart is zeker op zijn plaats. Twee thuisspelers revancheren echter. Alle drie krijgen ze rood. De zaal in vuur en vlam. De scheidsrechters weten het even niet meer. Overleg tussen de drie heren.

Consternatie alom, de scheidsrechters stoppen één rode kaart terug in hun binnenzak, Saad Salhi mag terug het veld op. Wat een farce, i.p.v. vier bezoekers tegen drie Carolingers wordt het eerst vijf tegen vijf, dan plots vier tegen vier.

Reglementen worden ter plaatste uitgevonden en weer vergeten. Het niveau van het Futsal is de laatste jaren sterk gestegen, de kwaliteit van de heren die de matchen moeten leiden hebben echter de omgekeerde richting genomen.

Noorderwijk is niet van slag maar Bouri en El Attabi vergeten de winning goal te maken en zoals zo vaak krijgt de beste ploeg de haver niet. Thuisspeler Ghislain zorgt voor de onverdiende voorspong 4 – 3. Noorderwijk is moe, zo speelt één van de uitblinkers Dahmani de volledige wedstrijd.

Coach Heremans stuurt nog een vliegende keeper op het veld (Bouri) en de kansen blijven komen maar ook de counters. Zo trapt Rahou van kortbij op de paal en redt Morad nog een tienmeter trap.

De stand wijzigt niet meer en Noorderwijk moet met lege handen naar huis. Uitstekende wedstrijd maar geen punten, hierdoor moet in de laatste twee wedstrijden nog vier op zes moet gehaald worden. Lier volgende week moet eraan en ook Houthalen met ex-coach Luypaert zal geen cadeaus mogen verwachten.

22-03-2019 21:15 La Squadra Mouscron A ZVK Celtic Houthalen '94 A 7 - 4
22-03-2019 21:15 FS Gelko Hasselt A Futsal Topsport Antwerpen A 1 - 5
22-03-2019 21:15 SAV Futsal Morlanwelz A ZVK Gelko Eisden-Dorp A 2 - 3
22-03-2019 21:15 F.P. Halle-Gooik A Futsal My-Cars Roselies A 15 - 1
22-03-2019 21:15 Futsal Team Charleroi A Real Noorderwijk A 4 - 3
22-03-2019 21:15 Proost Lierse A K.K. Malle-Beerse A 2 - 4