U bent hier

Real Noorderwijk bekert verder : 5-8

Herentals | Nationaal
04.11.2017 - 06.22u
Door: Herman Gezelle

Voor de beker van België moest Noorderwijk tegen ZVK Beverlo. Dit team staat met het maximum van de punten aan kop in tweede nationale. Een niet te onderschatten ploeg dus in de 1/16 finales. Coach Gessner kon over zijn voltallige kern rekenen op Rebah na ( gekwetst).

De wedstrijd begon en Noorderwijk speelt te langzaam om de thuisploeg echt pijn te doen. Het was dan ook Beverlo die in de 3' op voorsprong kwamen via hun topschutter Fory.1-0. Het antwoord was binnen de minuut al daar van Real. El Attabi werkt de bal mooi overhoeks binnen. 1-1.

Noorderwijk duwt even door. Zerouali scoort in de 4' de 1-2 en El Attabi maakt er 1-3 van. Dan krijgen beide teams mooie kansen en was er een attente doelman Talhaoui nodig om deze score te behouden. Na elf minuten scoort Kaddouri en de bordjes staan op 1-4. Noorderwijk laat dan het tempo zakken en Beverlo kan hiervan gebruik maken om de 2-4 te maken. Na 17' was het weer El Attabi die een mooie aanval mag afronden en zo de 2-5 ruststand op het scorebord te zetten.

Als de tweede helft begint dacht men bij Noorderwijk dat ze rustig deze match gingen uittikken maar dat was zonder de thuisploeg gerekend. Een zeer goed spelend Beverlo straft een zwak uitverdedigen bij Real af scoort in de 24' de 3-5.

Beverlo gelooft in hun kans maar mist enkele mooie kansen. Bij de bezoekers loopt het niet vlot maar toch kunnen ze in de 27' de 3-6 maken via Bahci. Beverlo dat veel vinniger en scherper speelt dan de bezoekers geven niet op. Weer dom balverlies achteraan en het staat na dertig minuten 4-6.

De laatste minuten was het echt bibberen voor Noorderwijk wanneer de thuisploeg met een vliegende doelman speelt. 38' Scoren ze de aansluitingstreffer.5-6. Met nog een minuut te gaan neemt de thuisploeg alle risico's maar Real kan eindelijk de wedstrijd in een beslissende plooi leggen door goals van El Attabi en Kaddouri.5-8.

Deze is dan de eindstand na een zeer spannende wedstrijd. Dit Real speelde te traag, te slordig en te ongemotiveerd. We bekeren volgende ronde verder in en tegen Leopolsburg. Terug een haalbare kaart maar dan toch hopelijk een gretiger Real Noorderwijk.

Volgende wedstrijd is in Halle Gooik. Dit is de superfavoriet voor de titel en beker. Supporters op post.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto