Is de nieuwe kampioen van dit seizoen in het zaalvoetbal al gekend? De uitslag van de wedstrijd Real Noorderwijk-Bocholt zegt met 3-7 als eindstand al heel veel.

Real Noorderwijk - Eurosport Bocholt 3 - 7

Kampioen nu al gekend ?

Behoorlijk wat zenuwachtigheid bij de thuisploeg voor het bezoek van de Noord-Limburgers. Bocholt ging in Nederland shoppen en haalde vier toppers in huis. Als zij elke week spelen zoals vrijdagavond is de kampioen in 2e nationale gekend. Zo vroeg op het seizoen deze ploeg moeten bekampen is geen cadeau. Coach Schapmans deed verrassend geen beroep op kapitein Andy Hermans en Sandro Bomboi maar haalde wel de jongeren Lauwers en Belirbegovic naar het A-team.

De Berkemussen gingen sterk met overwegend balbezit en de nochtans niet helemaal fitte Issam scoorde de 0 - 1 na knap voorbereidend werk van Skeric. In de aanvangsfase was Noorderwijk het sterkst maar één tegenprik op links en El Badey mocht van dichtbij intikken (1 – 1). Snel werd het 1 – 2 via Makrani die een foutje van Teodori dankbaar aannam. De thuisploeg was even van de kook en Verheyen verzamelde op een paar minuutjes twee keer geel en mocht gaan douchen. Real moest het drie minuten met een mannetje minder doen en leek stand te houden tot opnieuw Makrani van op afstand de 1 – 3 op het bord zette. Even later een zesde fout en El Badey knalde de vierde hoog en onhoudbaar in de touwen 1 – 4.

Toch bleef Noorderwijk knokken en net voor de pauze bracht Skeric zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd (2 – 4). Standhouden tot aan de rust was voldoende en dan was er weer een wedstrijd maar Erol bracht Bocholt alweer op ruime voorsprong 2 – 5. Vijftien minuten rusten had de Berkemussen goed gedaan en ze kwamen geprikkeld uit de kleedkamers met de vaste bedoeling nog een puntje te bemachtigen. Kevin Loncke bracht nog wat hoop en de 3 – 5 op het bord maar telkens Bocholt uit zijn schulp kroop was het bibberen achteraan. Rafiq en Ahmidouche scoorden de laatste doelpunten van de match 3 – 7. Skeric en Teodori trapten nog op de paal, Cosemans van kortbij op de uitstekende bezoekende doelman maar scoren lukte niet meer.

Verdiende overwinning voor Bocholt dat op kampioenenniveau speelde maar ook de thuisploeg presteerde sterk en had wel wat pech op de beslissende momenten. Eerst verdiend op voorsprong geraken maar direct twee keer laten tegenscoren, een domme uitsluiting en na de aansluitingstreffer net voor de pauze nog een doelpunt tegen krijgen. Toch zit er veel muziek in dit Noorderwijk en dat zal de volgende weken wel duidelijk worden. Bocholt was een klasse sterker maar het seizoen is nog lang.

Real Noorderwijk speelde met: Witvrouwen, Aps, Van der Auwera, Skeric, Verheyen, Belirbegovic, Loncke, Issam, Cosemans en Teodori