De zenuwen stonden strak gespannen bij de eerste elftallen van Real en FBA, de opdracht was winnen en meteen bij de les zijn. En Real creëerde een pak kansen in de eerste helft, helaas vergat men ze af te maken. Het vizier stond niet op scherp en wederom doelman Mardulier keepte een dijk van een wedstrijd. FBA loerde vooral op de counter en liet het balbezit aan de thuisploeg. Real bleef het doel van de bezoekers bestoken en kreeg het spreekwoordelijke deksel op de neus. Een snelle uitbraak van FBA en er stond zowaar 0-1 op het scorebord via Mouafak.

Niets gebeurd, er bleef nog tijd genoeg over om te herstellen. Doch bij de rust stond er nog steeds dezelfde stand. Tijd om te bezinnen in de kleedkamers en in de 2e helft orde op zaken te stellen. En Real kwam terug, 1 – 1 via Coosemans maar snel 1 – 2 via El Hadoual maar niet voor lang want alweer Brecht Coosemans zorgde voor de gelijkmaker 2 – 2, maar de thuisploeg verzuimde om op voorsprong te komen met twee gemiste tienmetertrappen en liep meermaals op een counter van FBA. Mardulier had een muur opgetrokken en als het ware zijn doel gebetonneerd. FBA werkte af aan 100% en zag dit bekroond met een 2-5 eindzege via opnieuw El Hadoual, Zamrouni enTaplak. Logische ontgoocheling bij iedereen van de thuisploeg maar elkaar met de vinger wijzen heeft geen enkele zin.

We kunnen enkel voor de spiegel gaan staan en naar onszelf kijken, zien we daar dan geen gebreken....enz... Hard werken is de boodschap en die punten komen er wel als we in onszelf geloven. We hebben misschien een veldslag verloren maar nog niet de oorlog !!! Komaan Real, op naar de volgende wedstrijd binnen 2 weken tegen United Wellen.

Real Noorderwijk speelde met : Davy Van Bael, Sandro Bomboi, Yannick Scheerens, Issam Elouadi, Bob Putzeys, Sven Vanvolcksom, Brecht Cosemans, Byloos Nico, Noureddine Soussi, Joren Lambaerts en Carlo Sacchini.

Beloften: 4 - 4

Er werd met gemengde gevoelens uitgekeken naar de 2e thuiswedstrijd van Real Noorderwijk tegen Futsal Besiktas Antwerpen. Real kende een moeilijke start met 2 op 6 en had dringend nood aan vertrouwen tanken en de 3 punten dus. FBA is vastbesloten om slechts 1 jaartje in 2e door te brengen en zo snel mogelijk weer naar 1ste klasse te stijgen, Real was dus gewaarschuwd. Als voorsmaakje kregen we een aangename wedstrijd te zien van onze youngsters. Real drukt, krijgt kansen, doch vindt keer op keer doelman Clint Mardulier op zijn weg. De bezoekers vinden eveneens een sterke Carlo Sacchini op hun weg. Real verhoogt de druk, Jasper Vivijs vindt eerst nog de paal op zijn weg maar even later is het dan toch raak : Yannick Scheerens opent in de 19e min. de score voor de thuisploeg : 1-0. Na geklungel in de defensie mag Sjakie ook de 2-0 binnen tikken.

Er volgen nog enkele knappe acties van onze jonge garde, Brent Hendrickx zet voor, Joren trapt nipt naast, 2x een snelle uitbraak van Scheerens die past op Brent maar de bal wil er niet meer in. Net voor rust kan Demir dan toch scoren voor FBA : 2-1. In de 2e helft komt FBA Met een lucky goal van Zannahi op gelijke hoogte en opnieuw Zannahi brengt zijn ploeg op een 2-3 voorsprong. Wanneer Topbas er 2-4 van maakt, lijkt het over en out voor Real. Maar onze beloften vinden hun 2e adem, Joren op vrije trap 3-4. Coach Geyskens vuurt zijn mannen aan om alles op alles te zetten en dat gelijkspel nog uit de brand te slepen. En het loont, op aangeven van Tom kan Ward Vivijs de 4-4 voorbij Mardulier trappen. Correcte uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

Real Beloften speelden met Carlo Sacchini, Ward Vivijs, Jasper Vivijs, Yannick Scheerens, Joren Lambaerts, Brent Hendrickx, Sandro Bomboi, Maverick Saenen en Tom Geyskens.  (EL)