Real Noorderwijk moest vrijdagavond tegen de Henegouwers het onderspit delven.  Real moest winnen om zich te handhaven in de top-8.  Roselies, dat 3 punten meer had, moest daarvoor verslagen worden. Coach Gessner kon rekenen op zijn volledige kern behalve over de geschorste Zeroualli.

De wedstrijd begint en Real Noorderwijk loopt al na 2' achter de feiten aan.0-1. De thuisploeg nog niet goed wakker en krijgt na 5' een tweede doelpunt tegen.0-2. Noorderwijk probeert maar ondanks de goede wil en wat kansjes die telkens stuitten op een sterk keepende bezoekende doelman komtde thuisploeg niet. Roselies kan zijn geliefkoosde spelletje spelen nu.7' Weer scoort de bezoekende ploeg.0-3.

Zo verloopt de hele eerste helft. Gessner krijgt zijn team niet op toeren en de bezoekers scoren nog de 0-4 in de 14'. Met deze stand gaan we rusten. Onze voorzitter Marc Vervoort is serieus ontgoocheld en had de zaal verlaten. Zijn spelers laten hem serieus in de steek en coach Gessner zal tijdens de pauze heel veel moeten bij sturen.

Tweede helft begint en daar is al een goed begin. Tahirovic scoort al na 2' de 1-4. Minuutje later scoort Real weer via Bouri.2-4. De bezoekers staan serieus onder druk en na 7' staan zij ook al op vijf fouten zodat elke fout die ze nu nog maken een tien meter oplevert. Na 27' is het dan zover.

Tienmeter voor de thuisploeg maar El Attabi schiet naast. 29' weer een 10-meter maar Tahirovic ziet deze gestopt door de doelman. Real speelt nu op niveau en in de 30' scoort Rebbah de 3-4. Noorderwijk voelt dat er nog mogelijkheden zijn en krijgt kansen op de gelijkmaker.

Tallaoui moet af en toe een schot parreren. 38' Coach Gessner gaat met een vijfde veldspeler spelen en dit tactisch plan word afgestraft door de bezoekers. 3-5. In de voorlaatste minuut pakt de bezoekende doelman de bal en schiet deze beheerst in het lege doel.3-6.

Een zware nederlaag die hard aankomt bij de thuisploeg.
Real Noorderwijk moet dringend gaan beseffen dat er moet gestreden worden de ganse wedstrijd. Elke speler zal zich eens moeten evalueren over zijn prestatie aldus een ontevreden voorzitter.

Nu moet men bij Real Noorderwijk wedstrijd per wedstrijd bekijken om zo terug te komen op een plaats in de top 8. Een plaats waar deze ploeg zeker thuis hoort maar dan zullen ze als team beter voor de dag moeten komen. Volgende week volgt er de verplaatsing naar Malle. Een zeer zware opdracht.

Beloften Real Noorderwijk – Futsal my cars Roselies 1-2
Een onverdiende nederlaag voor onze jongens die het laatste doelpunt in de slotseconden moesten slikken.

3e klasse Solona Ranst – Real Noorderwijk 4-3

Dames ZVC De Waerd Bokrijk – Real Noorderwijk 3-1.