Noorderwijk ontving vrijdagavond het derde gerangschikte Hasselt. Een team waar ze in de heenmatch nog verrassend maar verdiend wonnen. Hasselt was dus gewaarschuwd en wou dit komen rechtzetten.

Coach Heremans kon geen beroep doen op de geschorste El Hattach en de gekwetste Rebah. Onze coach moest dus weer serieus puzzelen.

In een weer goedgevulde zaal startte de scheidsrechters de wedstrijd. De wedstrijd begon slecht voor de thuisploeg want Hasselt scoorde op een intrap en de thuisdoelman zag de bal via zijn voet binnengaan.0-1.

Real speelde goed mee maar dom balverlies leidde de 0-2 in. Hasselt duwde door en een mooie actie zorgde voor de 0-3. De thuisploeg milderde tot 1-3 na een mooi schot van Zerouali. Hasselt scoorde zette dan een knappe aanval op en scoorde de 1-4. Met deze stand gingen de ploegen dan rustten.

Tweede helft was een beter Real maar de bezoekers toonden hun kwaliteit om op de juiste momenten tegen te prikken en te scoren.1-5. Noorderwijk legde zich nog niet neer en kwam terug tot 2-5 via El Merboh. Dan liet Zerouali zien waarom hij een topper is met de mooiste goal van de avond. Een knappe actie met een geweldig schot recht in de bovenhoek. 3-5.

Hasselt wankelde en Noorderwijk doet hen beven. Even toch want de bezoekers scoren even later de 3-6 via een ongelukkig been van onze doelman. Nog gaf Real niet op. Het speelde de verdediging van Hasselt op een hoopje en Karroubi maakte de 4-6. Lang duurde dit niet want de bezoekers scoorden dadelijk de 4-7 eindstand.

Real maakte teveel fouten in de opbouw en liet verdedigend teveel ruimte voor dit niet eens super Hasselt. Hasselt won verdiend deze wedstrijd. Noorderwijk moet maandag al terug aan de bak in Charleroi.

Hopelijk kunnen onze jongens daar een mooi resultaat neerzetten zodat ze hun top acht positie kunnen behouden. Daarna volgen er nog twee wedstrijden. Naar Houthalen en thuis tegen Anderlecht. De laatste weken zullen nog spannend worden voor de plaatsen in de Play-Offs.'

Beloften Real Noorderwijk – Gelko Hasselt 0-8
Zware nederlaag voor onze jongens.

Dames Real Noorderwijk – Gelko Hasselt B 5-2
Mooie en verdiende overwinning van onze dames tegen de tweede van de rangschikking. Door deze zege nemen onze dames de tweede plaats over van Hasselt.

Gino Vervoort/NNieuws.