U bent hier

Real Noorderwijk haalt zwaar uit tegen Bouraza Medina Bruxelles: 15-2

Herentals
29.11.2014 - 12.53u
Door: Peter Caers

Beloften 5-2 :  Het was al een hele poos geleden dat Real Noorderwijk nog eens een thuiswedstrijd mocht spelen, meer bepaald van 17 oktober. Het was dus lang wachten geweest voor de thuissupporters. Met Bouraza Medina Bruxelles kwam er een ploeg op bezoek uit de onderste regionen. Doch de boodschap was om niet te onderschatten, want zij draaien ondertussen toch al heel wat jaartjes mee in eerste klasse. De youngsters van Real trappen om 20u de avond op gang, maar moeten de gekwetsten, kapitein Joren Lambaerts, Pieter-Jan Hendrickx en Brent Hendrickx missen.

Na een mindere periode zien we een gemotiveerde en agressievere beloftenploeg een knappe volwassen wedstrijd spelen. Er worden heel wat kansen gecreëerd, het tempo ligt hoog en Real zet voortdurend druk. Toch is het wachten tot de 14e minuut op het eerste doelpunt. Met een gekruist schot maakt Scheerens er 1-0 van. De 2-0 valt net voor de rust, Rik Janssens is afwerker van dienst. Het is Bruxelles dat eerst kan scoren in de 2e helft, Memacho met de aansluitingstreffer: 2-1.

Opletten geblazen. Onze youngsters vinden snel terug hun spelpeil van de eerste helft en gaan door op hun elan. In een mum van tijd brengen Scheerens en Ward Vivijs hun ploeg op een 4-1 voorsprong. Voor Bruxelles het signaal om met een vliegende keeper te gaan spelen. Met nog een kleine 2 min. te spelen mildert Talbi tot 4-2, doch luttele seconden later legt Ward Vivijs de eindcijfers vast: 5-2. Mooie prestatie.

Real Beloften speelden met: Davy Van Bael, Niels Caers, Smail Bahloul, Rik Janssens, Yannick Scheerens, Ward Vivijs, Jasper Vivijs, Joren Jennes, Kherouach Houtmen en Yannick Arnoets.

Doelpunten waren van Scheerens 2x, Ward Vivijs 2x en Rik Janssens

Eerste team maak brandhout van Bruxelles : 15-2

De eerste ploeg had iets recht te zetten na 2 verliespartijen, zeker voor zijn thuispubliek. Coach Schapmans kon opnieuw over zijn voltallige kern beschikken en die hadden er duidelijk heel veel zin in. Real neemt een droomstart, na amper 32 seconden staat het al 1-0. Eentje die we op het lijstje van Zerouali noteren. De 2-0 laat slechts een halve minuut op zich wachten: 2-0 El Kharroubi (topschutter van Real Noorderwijk).

De thuisploeg flitst en dartelt over het speelveld, Bruxelles is duidelijk een paar maatjes te klein en moet de wet van de sterkste ondergaan. Real sprokkelt heel wat kansen bij mekaar. Vijf minuten voor de rust is het weer raak: 3-0 Zerouali. Real duwt het gaspedaal nog wat verder in en loopt op enkele minuten uit tot 6-0: Scheerens (4-0), Marouane Abderrahim (5-0) en Niels Caers (6-0). Voor Caers is het zijn eerste doelpunt in eerste klasse bij het A-elftal. Met deze stand trekken beide ploegen richting kleedkamers, de supporters kunnen tevreden hun pintje gaan drinken.

Ook in de 2e helft blijft Real het publiek verwennen. Kherouach Heutmen debuteert bij de thuisploeg en pikt meteen zijn goaltje mee: 7-0. Bruxelles besluit dan maar om met een vliegende keeper te gaan spelen en doet daarbij nog een cadeau aan Real: owngoal en 8-0. Het is duidelijk niet het avondje van de bezoekers. De 9 en 10-0 komen op naam van...Mouhcine Zerouali! Halfweg de 2e helft zet Bruxelles zich op de tabellen, penalty voor de bezoekers en doelman Idrissa trapt de eerredder binnen.

Bij Real komt Davy Van Bael David Morant vervangen, iedereen op de bank krijgt speelminuten... Zo ook Ward Vivijs die op zijn 17e debuteert in de hoogste afdeling: top! De pluim van de 11-1 steken we op de hoed van sterke man Marouane Abderrahim, de 12-1 is van, jawel, Ward Vivijs. Genieten... Hachem Bilal kan de score voor Bruxelles nog verdubbelen,

12-2. Daarna is het weer de beurt aan Real, Scheerens op de paal, Zerouali op de paal...13-2 Zerouali, 14-2....één keer raden...opnieuw Zerouali. Het laatste doelpunt van de avond komt op naam van Niels Caers: 15-2. Schitterende prestatie voor het talrijke opgekomen publiek en een mooi verjaardagscadeau voor coach Bart Schapmans. Niets dan tevreden en blije gezichten na afloop bij de thuisploeg. Het werd een bijzonder succesvolle avond. Trots!

Real Noorderwijk speelde met: David Morant, Kherouach Abdullah, Marouane Abderrahim, Karim Bouyakoubi, Yannick Scheerens, Abderahim El Kharroubi, Kherouach Heutmen, Mouhcine Zerouali, Hicham Salah, Niels Caers, Ward Vivijs en Davy Van Bael.

Doelpunten waren van: Niels Caers (2), El Kharroubi (1), Marouane Abderrahim (2), Scheerens (1), Kherouach Heutmen (1), Ward Vivijs (1), own (1) en Zerouali (6). 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto