Real Noorderwijk blijft maar winnen. Vrijdagavond moest in The Mixx in Herselt de ploeg uit Kortessem er aan geloven. De beloften haalden het in hun wedstrijd met 10-3.

Real Noorderwijk kan het ook thuis !Real Noorderwijk - ZVC Mannschaft Kortessem 8-4
Beloften 10-3

Het was inmiddels van 9 november 2012 geleden dat Real Noorderwijk nog eens thuis had gevoetbald. Zouden de supporters de weg nog vinden naar onze thuisbasis na bijna 3 maanden ? En daarboven op had het kmi nieuwe sneeuw voorspelt, het was dus even koffiedik kijken...Maar er werd gevoetbald en de supporters waren aanwezig !

Tegenstander was ZVC Mannschaft Kortessem, de laatste in de stand weliswaar maar wel met slechts 4 doelpunten minder gemaakt dan leider Bocholt.

De toeschouwers kregen een leuk opwarmertje voorgeschoteld met een beloftenploeg die zich revancheerde voor het gelijkspel van verleden week en de wedstrijd verdiend won met 10-3.

Tijd dus om ons eerste elftal aan te moedigen. En ook hier leek het een makkelijke avond te worden voor de thuisploeg, wanneer Cosemans en Skeric zorgen voor een 2-0 voorsprong. Doch dit was buiten de waard gerekend. Kortessem, dat vooral de lange bal hanteert, kan via Punie en Wouters op gelijke hoogte komen. Wanneer Bomboi de Noorderwijkenaren nog voor de rust opnieuw op voorsprong brengt, slaakt bijna iedereen in de zaal een zucht van opluchting. 3-2 en met deze stand trekken beide ploegen richting kleedkamers.

Real is vastbesloten om de wedstrijd niet meer uit handen te geven en trekt resoluut in de aanval. Helaas de kansen gaan er niet in en Real krijgt het spreekwoordelijke deksel op de neus. Kortessem loert op de counter en staat met een snelle uittrap oog in oog met doelman Aps, die de gelijkmaker niet kan verhinderen. Het is weer Punie die er 3-3 van maakt.

Maar net als voor de rust is daar onze dappere Galliër Bomboi : 4-3. Kortessem stapelt nu de fouten op, krijgt er nog een paar gele kaarten bovenop (vooral voor gemekker tegen de scheidsrechters) en verliest de focus. Real profiteert en kapitein Hermans diept de score verder uit : 5-3. En ze zijn vertrokken nu, Skeric en Cosemans met de 6 en 7-3.

Er wordt vlot gecombineerd en na een heerlijke actie kopt Lagouireh de bal net over. Wanneer Cosemans even later helemaal alleen op doel mag afstevenen, laat hij de bal net voor de lijn liggen om op Aziz te wachten. We kennen het doelpunt aan allebei toe....8-3. Klawitter schrijft nog een doelpunt voor de bezoekers op zijn naam : 8-4 is de eindstand.

Het was niet gemakkelijk maar op de belangrijke momenten stonden de Real-boys er wel ! Noorderwijk behaalt 18/18 en is dus 6 wedstrijden na mekaar ongeslagen. We zijn goe bezig....!

Doelpuntenmakers waren : Bomboi(2), Cosemans(3), Skeric(2), Hermans(1)
Real Noorderwijk speelde met : Aps, Bomboi, Cosemans, Skeric, Hermans, Verheyen, Lagouireh, Elouadi, Scheerens, Raguragui, Lauwers en Van Bael