Noorderwijk mocht pas na 4 weken competitie voor een eerste keer thuis spelen, ook de volgende thuismatch in de Mixx duurt nog 6 weken. De kalendermaker is dit jaar niet de beste vriend van de Elmos boys.

'Tegenstander Moeskroen, nochtans steeds een stevige tegenstander met veel eigen jeugd en altijd met 1.000% enthousiasme had vorige week een stevige optater gekregen van Borgloon en wou net als de thuisploeg de slechte seizoenstart rechtzetten', zegt Eddy Lambaerts.

'Real moest het doen zonder de langdurig gekwetste Vesco en El Ghaadaoui voor zijn dubbel geel vorige week. De eerste helft was dan wel vooral voor de mannen van coach Heremans, het ging allemaal nogal traag en al was de eerste kans voor de bezoekers, de 1 – 0 viel wel aan de goeie kant. Issam Dahmani met een keiharde voorzet die door Mo El Fashi knap en onbereikbaar werd binnengekopt.

Ongewoon in het Futsal maar na 11 minuten was de voorsprong een feit. Iedereen verwachtte een walk-over en Noorderwijk kreeg nog een goeie kans via El Attabi, met links net over getrapt maar daar bleef het bij. Het waren integendeel de Henegouwers uit het verre Moeskroen die op gelijke hoogte kwamen, na wat geharrewar voor het thuisdoel was het Arslan die voor de 1 – 1 zorgde.

En twee minuten later zorgde diezelfde Arslan zelfs voor de verrassende 1 – 2 ruststand. Ramdani trapte nog op de lat maar de tweede helft moest toch vooral voor beter en sneller voetbal zorgen.

En na de rust zagen we een heel ander Noorderwijk. Eerst was er El Fashi die op zijn eentje de hele rechterflank oprolde en Bouri de 2 – 2 liet scoren. Vijf minuten later, dit keer Dahmani die El Attabi liet scoren, 3 – 2 op het bord.

De blauwen waren nu wel vertrokken, Bouri, knappe wedstrijd, twee man in de wind, ook nog een knappe voorzet op Dahmani en 4 – 2. Diezelfde Bouri trapte nog op de paal maar met nog een kleine vijf minuten op de klok zette opnieuw El Fashi de vol gelopen sporthal in vuur en vlam, 5 – 2.

Maar nog was de wedstrijd niet gespeeld, Moeskroen met de vliegende doelman, veel druk voor de kooi van Talhaoui maar die staat een sterk seizoen te keepen. Dahmani trapte nog van ver op doel om uit de omknelling te geraken, Greco kopte hem eruit.

En onze libero moest nog een bal van de lijn halen op de valreep. Al bij al een meer dan verdiende overwinning voor Real Noorderwijk. Met vier op twaalf staan we terug onder de mensen. Volgende week opnieuw een verre verplaatsing, Rosselies in het Zwarte Land.'