U bent hier

Real Noorderwijk laat overwinning liggen in spektakelmatch : 7-7

Herentals
02.03.2019 - 18.28u
Door: Mark Jaspers

La Squadra Mouscron - Real Noorderwijk 7 – 7

'Noorderwijk start furieus, als in de 1e minuut kans voor El Fashi en Dahmani maar twee keer naast. In de 3 min is het toch prijs goal Georgi Karageorgiev balverovering via Dahmani, pas op Fashi bal voor doel naar Georgi en met hakje binnen, 0 – 1.

In de 4e min een kansje van Mouscron, maar uitstekend verdedigd door Dahmani. Direct erna kans voor Ilias El Attabi, die vergeet in te spelen balverlies en tegenaanval. Na 8 minuten kunnen we opnieuw beginnen, mooie aanval Mouscron en 1-1 via Costa.

Real gaat echter direct op zoek naar de nieuwe voorsprong, min 10 kans Dahmani net naast getrapt bij intrap. Nog in diezelfde min prachtige individuele actie El Fashi die mooi binnentrapt 1 – 2.

De thuisploeg geeft ook niet op, maar Noorderwijk blijft de beste ploeg, 11 min 2 kansen Real net niet, 12 min vrije trap Real net over. Echter één minuut later, zwak verdedigt door bezoekers en 2 – 2 door Greco.

Toch blijft Real knap aanvallend voetbal spelen, 13 m kans voor El Attabi, schot wordt geweerd. 17 Minuut, ingestudeerd nummer en net naast via Ilias. Dahmani knap op El Fashi, schitterende dribbel en 2 – 3, ruststand. De tweede helft start even furieus als de eerste, 22 min 2 - 4 via El Ghaadaoui, harde trap net onder lat binnen. Real op weg naar de overwinning.

Diezelfde minuut trap op doel door Mouscron maar schitterende redding Morad. De wedstrijd gaat op en neer met een mooie pot Futsal. Aanval met de doelman, in de 27 min Morad mee naar voren, trapt keihard op doel en Bouri haalt goal van Morad uit het doel. Geen 2 – 5 al blijft de wedstrijd stevig in handen van Real dat heel veel balbezit heeft, met veel overgave en slim.

De kansen stapelen zich nu op, El Fashi alleen door en over. Geen verdiende 2 – 5 echter, wel op één minuut tijd 4 – 4, Van Ackre en Greco, twee foutjes in de bezoekende verdediging. Georgy valt dan ook nog uit met een gebroken pols, het zit niet mee.

De ploeg van coach Heremans is echter gekomen om te winnen en Ilias zorgt voor de 4 – 5 maar het tegendoelpunt valt direct via Costa en 5 – 5, en dan op één minuut tijd drie doelpunten, 5 – 6 via opnieuw Ilias maar twee foutjes echter in de verdedigende muur, en 6 – 6 en zelfs 7 – 6 in de laatste minuut.

Het zal toch niet waar zijn zeker, nog een tweede gele kaart voor sterke beer Dahmani in diezelfde minuut. En met een mannetje minder zorgt El Ghadaoui in de ultieme seconde voor de 7 – 7.

Wat een wedstrijd, voor de neutrale toeschouwer een prachtige partij maar wie is neutraal? Iedereen wil zijn ploeg zien winnen. Toch vooral aanvallend een schitterende partij. En de tegendoelpunten waren vermijdbaar maar eigenlijk kan je niemand eens steen werpen, inzet top, knap voetbal, te weinig punten en nu ook Karageorgiev nog kwijt voor de rest van het seizoen met een polsbreuk.' (pp)

imageMeer nieuws

Concours Hestival 2020

Concours Hestival 2020
Heist op den Berg 12.12.2019 - 17.37u

‘Merry Climate Change’: van afval tot designer toy onder de kerstboom!

‘Merry Climate Change’: van afval tot designer toy onder de kerstboom!
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.12.2019 - 17.18u

Nieuwe vzw voor mensen met een beperking in Lier

Lier regio 12.12.2019 - 17.16u

Vanhout gaat voor Warmste Werf voor Olivia Fund

Vanhout gaat voor Warmste Werf voor Olivia Fund
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.12.2019 - 17.11u

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten

Sport Vlaanderen beloont actieve gemeenten
Geel | Herentals | Hulshout | Kempen regio | Laakdal regio | Turnhout regio | Westerlo 12.12.2019 - 15.59u

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser

Tomorrowland 2020 : 'The reflection of love' - teaser
Internationaal | Provincie Antwerpen 12.12.2019 - 15.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto