Real ontving vrijdagavond Morlanwelz. Een altijd zeer lastige wedstrijd maar winst was de boodschap moest om zich in top 4 te handhaven. Real moest het doen zonder de geschorste Kherouach.
De wedstrijd begon en meteen nestelen de bezoekers zich voor hun eigen doel met als doel gewoon geen doelpunt tegen te krijgen. Real dat de hele eerste helft zeer geconcentreerd speelde bouwde rustig de aanval op met snelle balwisselingen. Real probeerde regelmatig dus met schoten uit de tweede lijn. Doch de bezoekende keeper stopte alles wat tussen het doelkader kwam. Bezoekers dreigden 1x gevaarlijk maar dan staat Talhaoui als uitstekend sluitstuk paraat om in te grijpen. In de 17' kreeg Real dan eindelijk waar het recht op had. Op een vrije trap scoorde Salah de bal mooi in het hoekje. 1-0. Een minuutje later verdubbelde Bouyakoubi de score na een mooie snelle aanval ingeleid door Zerouali-Salah en afgerond door de aanvoerder. Wie dacht dat de bezoekers nu wel wilden aanvallen was fout. Zo speelde Real gewoon rustig de eerste helft uit.

Tweede helft kwamen de bezoekers iets vinniger uit de kleedkamer en dreigden tweemaal maar weer stond de doelman van Real Talhaoui attent te keepen en ranselde ook deze kansen uit zijn doel. Daarna was er weer Real om de wedstrijd in handen te nemen. In de 30' minuut scoorde Zerouali op vrije trap de 3-0. In de 32' scoorde de Real aanvoerder Bouyakoubi zijn tweede na weer een schitterend samenspel met Zerouali. 4-0. Morlanwelz die dan eindelijk met een vijfde veldspeler probeerden de eerredder te scoren lukte dit niet. Op de 36' was er dan de mooiste actie van de avond. Zerouali met een solo en oog in oog met de keeper scoorde hij met een magistrale lob de goal. 5-0. Met deze forfaitcijfers werd dan de wedstrijd tot een mooi einde gebracht.

Speelden voor Real Noorderwijk : Talhaoui Morad, Van Bael Davy, Marouane Abderrahim, Scheerens Yannick, El Kharroubi Abderahim, Salah Hicham, Bouyakoubi Karim, Zerouali Mouhcine, Ajouaou Ahmed, El Makrini Yassine, Bahloul Smail en Vivijs Ward.

verslag: Gino Vervoort/Real Noorderwijk/Nnieuws.be