Real Noorderwijk – Proost Lier 5 - 7

Real Noorderwijk ontving vrijdag Proost Lier, het team van ex-trainer Bart Schapmans. De thuisploeg moest het doen zonder de gekwetste Saad Salhi. De wedstrijd begon met balbezit van Real Noorderwijk. Lier wachtte hun moment af en toen zij de bal een eerste keer direct naar voor stuurden stond Ayoub helemaal alleen voor de thuisdoelman. Hij rondde deze kans mooi af. 0-1 na drie minuten.

De thuisploeg probeerde maar telkens stuitte ze op een zeer sterke bezoekende doelman Mageren. Noorderwijk kwam niet hun spel en na weer slordig verdedigen mocht nu El-Boubsi de bal van kortbij binnen trappen, 0-2 en nog maar acht minuten gespeeld. De thuisploeg scoorde de aansluitingstreffer een minuutje later. De 1-2 via Moussaoui maar Lier scoorde dan binnen de minuut terug tegen 1-3. En weer ging de verdediging niet vrijuit bij de thuisploeg.

Knappe goals

Real ging nu hoger druk zetten en de ploeg van coach Gessner kwam terug in de wedstrijd. Een mooie aanval van de mannen van Elmos werd na knap samenspel van Kherouach-Moussaoui-El Kharroubi mooi afgerond door deze laatste en 2-3. Real geloofde er terug in en in de 13’ onderschept Ajouaou de bal en schiet hem keihard in de bovenhoek binnen, oef 3-3.

Zware ruststand

Lier hapt naar adem en heeft het moeilijk maar Noorderwijk blijft mistasten achteraan en weer scoort Ayoub, 3-4. De thuisploeg valt aan maar Lier countert uitstekend aan 100% en kan zo nog voor de rust tweemaal scoren. Een zware 3-6 ruststand staat op het bord.

Betere tweede helft

De tweede helft komt Real beter voor de dag. In de 27’ krijgt de thuisploeg een terechte strafschop. El Attabi zet deze feilloos om 4-6. Real gelooft er weer helemaal in en de bezoekers plooien massaal terug. De thuisploeg speelt alles of niets en brengt een vijfde veldspeler in. Vele schoten op doel maar de ex-keeper van regerend landskampioen Halle-Gooik, Mageren doet waarom hij is gehaald. Hij stopt alles. Of bijna alles want in de 40’ moet hij zich gewonnen geven toen El Attabi de bal binnen trapte 5-6. Met nog 25” te spelen probeert de thuisploeg nog maar de bezoekers onderscheppen de bal en Kasmi mag alleen oprukken naar het lege doel en vier seconden voor tijd de 5-7 eindstand op het bord zetten.

Gemiste start

Real mist zijn start in de competitie en met volgende week een wedstrijd naar Houthalen zal dit weer een zeer lastige verplaatsing zijn. Hopelijk kunnen dan de mannen van coach Gessner daar hun eerste overwinning behalen.

Verlies beloften

Beloften Real Noorderwijk – Proost Lier 2-3 Spannende en mooie wedstrijd met twee aanvallend ingestelde teams.

3e nationale

-Zvk Boxberg - Real Elmos Noorderwijk 7 - 7 Onze satellietploeg liet een 0 – 4 voorsprong net voor de rust teloorgaan. Kort voor het einde was het nog 6 – 7 in een mooie partij maar met het 7 – 7 gelijkspel blijven onze 3e ploeg toch mooi ongeslagen in 3e nationale. En met heel veel beleving, een plezier om ze te zien spelen. Volgende week ontvangen ze Onbetong Tongeren in De Mixx.