Real Noorderwijk moest na drie nederlagen winnen om zich te handhaven in de subtop. Real moest het wel doen zonder Ajouaou en Makrini die beiden gekwetst naast het veld zaten. Beetje puzzelwerk dus voor onze coach Gessner. De eerste helft begint en Mouscron positioneert zich verdedigend voor hun eigen doel. Real dat dus zeer veel balbezit heeft moet enkel opletten dat het geen onnodige foutjes maakt in de opbouw van hun aanval zodat de bezoekers hiervan zouden kunnen profiteren. Real krijgt kansen. Schoten van een zeer bedrijvige Moucine, Kherouach,Isham en Bouyakoubi gaan net naast of worden prachtig gestopt door de bezoekende goalie. Ook laat de keeper zich niet verrassen op een mooie aanval van de thuisploeg. Na 11 minuten komt Mouscron onverdiend op voorsprong 0-1. Real antwoord binnen de minuut. 1-1. Real blijft opbouwen maar het legt niet genoeg tempo in hun spel. De bezoekers komen weer op voorsprong in de 14' na een foutje in de Real defensie. 1-2. Twee minuten later Moucine met de actie en scoort mooi de gelijkmaker.2-2. De thuisploeg duwt door en de bezoekers maken hun zesde fout. Isham neemt deze voor zijn rekening maar schiet hard naast. Real doet er alles aan om op voorsprong te komen maar de bezoekers die zeldzaam aan de overkant aan kansen komen scoren minuutje voor de rust. 2-3. De thuisploeg laat dit niet gebeuren en na een mooie aanval scoort Isham enkele seconden voor rust de gelijkmaker. 3-3. Met deze score gaan we rusten. Tweede helft zelfde spelbeeld. Real met mooi en knap aanvalspel en de bezoekers op tien meter voor hun doel loerend op de counter. Real is iets preciezer nu en wacht geduldig zijn momenten af. Vele kansen voor Real maar de bezoekende keeper stopt alles tot in de 25' Isham de mooiste aanval van de avond afrond. Eindelijk de voorsprong voor de thuisploeg.4-3. Real nu iets rustiger in opbouw en dit wordt beloont in de 34' met weer een knappe goal. Moucine speelde Kherouach mooi vrij voor doel en deze devieert de bal in het bezoekende doel. Wedstrijd gespeeld en Real wint zeer verdiend. Volgende week is er de thuiswedstrijd voor de beker van België tegen het zeer sterke Charleroi . Hopelijk kunnen onze jongens dan weer rekenen op zijn talrijke supporters en stunten tegen dit team. Speelden voor Real Noorderwijk: Talhaoui Morad, Van Bael Davy, Marouane Abderrahim, Kherouach Abdullah, El Kharroubi Abdullah, Salah Hicham, Ameziane Othman, Bouyakoubi Karim, Zerouali Mouhcine, Ait Ikkou Hamza, Bahloul Smail en Vivijs Ward.

Verslag: Gino Vervoort/Real Noorderwijk/Nnieuws.be