U bent hier

Real Noorderwijk nipt onderuit tegen FT Antwerpen

Herentals | Neteland
21.04.2018 - 22.38u
Door: Mark Jaspers

Real Noorderwijk dat voor de eerste maal de Play-Offs bereikt mocht het opnemen in een Best-Off3 tegen Antwerpen. Coach Heremans kon geen beroep doen op de gekwetste El Merboh.

Noorderwijk mocht de eerste wedstrijd dan ook rekenen op heel veel supporters. In een zeer goed gevulde sporthal hoopten de thuisploeg op een stunt want FTA was wel de favoriet maar in zaalvoetbal kan alles.

De wedstrijd werd gestart en beide teams hebben respect voor elkaar. In een eerste leuke beginfase krijgen beide teams enkele kansen maar kunnen niet scoren. Na 9 minuten kan Antwerpen toch scoren. 0-1. Real laat zich niet ontmoedigen en slaat een minuut later terug via een mooie vrije trap van El Attabi.1-1.

De wedstrijd is fel maar sportief. Antwerpen komt weer op voorsprong na twaalf minuten. 1-2. Noorderwijk geeft zich niet gewonnen en de bezoekers moeten weer een vrije trap toestaan net buiten het strafschopgebied.

El Attabi zet zich weer achter de bal en onze topschutter geeft de keeper weer het nakijken. 2-2. Beide teams willen nog scoren voor de rust maar enkel de bezoekers lukt dit in de 18'. De 2-3 is dan ook de ruststand. Beide teams mogen gaan rusten na een zeer aangename eerste helft.

Tweede helft begint en de twee teams gaan er vol voor. Beide keepers moeten zich meermaals onderscheiden .Noorderwijk countert maar Bouri werd al dan niet met een ellenboog omver geslagen. Scheidsrechter zag dit, gaf dan eerst voordeel en gaf hiervoor nadien maar geel.

Real doet er alles aan om de achterstand terug op te halen maar FTA buigt niet. Als Noorderwijk een knappe aanval opzet en iedereen ziet een thuisspeler onderuit gehaald worden behalve de scheidsrechters die dus geen strafschop toestaan is het jammer voor de wedstrijd.

Op een corner laat de thuisploeg zich verrassen en de bezoekende spits scoort de 2-4. Iedereen denkt dan dat de wedstrijd gespeeld is maar Antwerpen moet in de 38' een 10-meter toestaan na een zesde fout. Wie anders dan El Attabi neemt deze en scoort met een zuivere trap de bal binnen. 3-4.

Nog twee minuten waarin wel nog paar mogelijkheden zaten voor beide teams maar tot scoren kwamen de twee ploegen niet meer. Een mooie wedstrijd die op een 3-4 overwinning eindigt voor FT Antwerpen.

Na de wedstrijd was er beetje ontgoocheling na de al dan niet gefloten strafschopfout waar de scheids (die zelf eerst verbaal reageert) dan ook nog een tweede gele kaart trok voor Realspeler Zerouali.

Volgende vrijdag is er de tweede wedstrijd in Antwerpen. Real Noorderwijk gaat proberen om daar te stunten maar weet dat dit zeer moeilijk wordt tegen een zeer goed FTA

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto