Noorderwijk ontving vrijdagavond Squadra Mouscron dat op de 5e plaats stond. Vorig seizoen kwam deze ploeg winnen in Herselt. Coach Luypaert had wel wat puzzelwerk om de geschorste Koseglu en El Ghaadaoui te vervangen.

Bouyakoubi, El Hammouchi en Vanderheyden waren eveneens niet van de partij. Toch zorgde de coach voor een goede mix in zijn team en zo kregen een aantal jongeren hun kans.

De wedstrijd begon met twee teams die zeker niet wilden verliezen. Real met een vinnige jonge belofte Brovina kreeg een mooie kans maar de doelman uit Moeskroen redde zijn schot. De bezoekers rekenden vooral op de omschakeling en zo moest keeper Talhaoui een paar knappe reddingen oen in de eerste helft. Real speelde slim en verstandig maar kon voor de rust geen gaatje vinden om de doelman te verschalken. Beide doelmannen zorgden dan voor een 0-0 ruststand in deze aangename partij.

Tweede helft was er een mooie aanval van de Elmos boys maar Veulemans zag zijn schot via de bal terug in het veld komen. De match ging op en neer en weer moest thuisdoelman zijn kunnen tonen met een knappe save. Na 34 min dan eindelijk de voorsprong voor Real Noorderwijk.

Een snelle aanval werd binnen gewerkt door een eigen speler van de bezoekers. 1-0. De bezoekers gingen dan met een "vliegende keeper" spelen en hierbij kon Noorderwijk enkele keren via een ver schot proberen. Spijtig genoeg ging de bal telkens net naast, over of zat er nog een bezoekende voet tussen zodat de score niet verdubbeld werd. In de 3 min kreeg de thuisploeg het deksel op de neus na en mooie aanval en de doelman verschalkten met een hard schot. 1-1.

Dit werd de eindstand in een mooie en aangename partij. Beide keepers waren de uitblinkers in deze partij.

Noorderwijk zal volgende week weer vol aan de bak moet in en tegen een zeer sterk Malle Beerse dat op een knappe 2e plaats staan.

Beloften Real Noorderwijk winnen met 3-0 van Squadra Mouscron. Knappe overwinning voor de ploeg van Van Bael.'