Daar was opnieuw de Kempische Futsal derby, Malle ligt slechts 20 km van Herentals (Noorderwijk). En al speelt Real al vele jaren in de mooie sporthal van Herselt, het blijft een onvervalste en positief geladen wedstrijd.

Malle groeide vele jaren sneller dan hun buren, eerst provinciaal en later nationaal stoomden ze vlugger naar de hogere regionen. De buren uit Noorderwijk bleven dan ook nog vijf lange jaren in 2e hangen.

De eerste echte confrontatie op het hoogste niveau werd op 14/11/2014 in Malle gespeeld en gewonnen door de thuisploeg. En de commotie, de spanning en de onderlinge strijd bleef er al die tijd.

Vorig jaar speelden de mannen van Frank Belmans een boerenjaar met een finale in de play-offs, dit jaar zijn beide teams elkaar waard. Noorderwijk had in de heenronde nipt gewonnen (6 – 4) en beiden hadden de punten nodig voor die zo belangrijke 4e tot 5e plaats in eindstand voor aanvang van de Play-offs eind april.

Plaatsen één tot drie liggen al lang vast, daarachter is het drummen tussen Noorderwijk, Borgloon en Malle. De thuisploeg startte het best en de eerste minuten waren er kansen voor de Krijnen boys. Talhaoui moest Zakaria zelfs van een doelpunt houden. Tot in minuut negen, libero Sababti die de bal naar El Ghaadaoui schoof, Soufiane Charraoui vond en de 0 - 1 was een feit.

Het ging mooi over en weer met kansen aan beide zijden, opnieuw Sababti op El Ghaadaoui, nu pasje naar Dahmani en van erg ver de 0 – 2, we waren 11 minuten bezig. Malle was van de kaart en zijn coach Belmans boos maar het hielp eerder niet, tenzij met wat geluk, minuut 16, schoonheidsfoutje van Sababti en Kasmi met de penalty en 1 – 2 op het bord. Aanval Real, zuivere hands van de thuisploeg, niet gefloten, iedereen boos op de scheids maar de wedstrijd ging gewoon door, Elalji trok er zich allemaal niets van aan, werd niets in de weg gelegd en zijn tegenaanval was raak, 2 – 2 kort voor de rust.

De foutenlast bij de bezoekers woog door en de tienmetertrap via kapitein Didi, laatste minuut voor de pauze en zowaar 3 – 2. Malle-Beerse was helemaal terug. Werk aan de winkel voor coach Heremans van Noorderwijk maar die bleef ernaar verluid erg kalm bij. De kansen zullen volgen was het enig wat hij z'n jongens zei en gelijk zou hij krijgen. Soufiane Charraoui ontbond zijn duivels, eerst op zijn eentje, 3 minuten na de rust en opnieuw gelijk (3 – 3).

Minuut 29, opnieuw de tank van Noorderwijk, Charraoui ontfutselt de bal van de thuisploeg en alleen op doel, 3 – 4 en Real terug op voorsprong. Binnen de minuut vrijschop voor de Elmos boys uit Herentals en Sababti op Charraoui en die maakt een onvervalste hattrick (3 – 5). Noorderwijk heeft de match in handen, Malle zet nog alles op alles met een vliegende doelman.

Maar dat heeft niet het gewenste effect, want de foutenlast ligt nu bij de thuisploeg. Vrijschop van Abdelhakim Sababti op El Ghaadaoui en 3 – 6 na 33 speelminuten. Nog zeven te gaan, het kan natuurlijk nog en Kasmi met zijn tweede van de avond zet de Mintjes sporthal nog even in vuur en vlam voor de thuisploeg. Eigenaar, sponsor en ex-wielrenner Karel Mintjes, zelf aanwezig, maar zijn Futsal team is uiteraard niet even sterk als het Bruine Molteni wielerteam waarin hij jarenlang de meesterknecht was van Eddy Merckx.

Er volgt nog een tienmetertrap voor Real Noorderwijk, grote uitblinker Charraoui achter de bal en keihard in de netten, 4 – 7. En nog is het niet gedaan, in de laatste minuut is er nog een tienmetertrap voor de bezoekers, nu met Abdelhak El Ghaadaoui achter de bal en hij legt de eindstand vast.

Een 4 – 8 overwinning voor Noorderwijk dat nu stevig op de vierde plaatst staat, Malle blijft 6e maar al op zeven punten. Daartussen nog Borgloon. Volgende week komt FT Antwerpen naar de Mixx afgezakt.

Manager Andy Hermans en coach Yves Heremans willen dit jaar nog punten pakken tegen de heilige top drie, misschien vrijdag Antwerpen iets ontfutselen? El Attabi komt terug uit schorsing, El Fashi misschien fit, het vertrouwen is aanwezig, lukt het eindelijk eens om Antwerpen te kloppen? Kom kijken en maak het live mee.