De thuisploeg ontving vrijdagavond Malle in een serieus gevulde sporthal. Bij de thuisploeg was er een diner voorzien en dit was een groot succes. Malle dat bij winst tegen Noorderwijk mee blijft doen om een top 4 plaats en Real dat liefst de drie punten thuis houdt om afstand te nemen van die degradatie plaats.

Coach Gessner kon nog steeds niet beschikken over Saad, Kherouach, Bouyakoubi en Salah. Dus weer serieus puzzelwerk voor de trainer om een plannetje te verzinnen om Malle te verslaan. Onze eigen U13 mocht mee oplopen met onze A-ploeg en ex-Rode Duivel Stein Huysegems kwam de aftrap verzorgen.

Alles was dus aanwezig om onze jongens de juiste motivatie mee te geven en voor de supporters een mooie match te beleven. Real dreigt onmiddellijk met schoten via Moussaoui en El Attabi maar zonder succes.

Malle dat probeert om een gaatje te vinden in een zeer goede organisatie van Real maar vind dit niet. De thuisploeg domineert de match maar in de 8’ minuut was bij de thuisploeg even de concentratie weg en de bezoekers straffen dit genadeloos af. Dahmani scoort met een mooie dribbel en een knap schot de 0-1.

De thuisploeg is nog niet bekomen van de achterstand en er volgt in dezelfde minuut een tweede opdoffer. Ait Salah scoort tegen zijn ex-club de tweede van de avond.0-2. Coach Gessner stuurt bij en Noorderwijk reageert terug met een mooie aanval en afgerond door Aktepe 1-2. Real krijgt nog kansen maar stuit op een sterke bezoekende doelman. Met deze 1-2 ruststand mochten beide teams de kleedkamer in.

Tweede helft nog maar net bezig en Real Noorderwijk scoort via hun prijsschutter El Attabi 2-2. Noorderwijk wil meer en krijgt dit ook. Topschutter Iliass draait zich mooi vrij en prikt de 3-2 op het bord. Real heeft de wedstrijd volledig in hun macht maar kan voorlopig de wedstrijd niet in een definitieve plooi leggen.

Na een tal van doelpogingen gaat Ajouaou op wandel in de 25’. Hij omspeelt bijna de hele bezoekende defensie en legt dan de bal mooi klaar om Vivijs de 4-2 te laten scoren.

Malle gaat de laatste 5’ spelen met een vijfde speler. Noorderwijk staat keigoed te verdedigen en de schoten uit de tweede lijn worden telkens door Talhaoui gestopt. In de 38’ komt dan de verlossende counter van de thuisploeg en El Attabi mag zijn derde van de avond binnen leggen 5-2.

Met een laatste slotoffensief probeert Malle nog de situatie om te buigen maar een zeer sterke Moussaoui houdt alles tegen. Malle scoort in 39’ nog een derde keer via Hakkens 5-3, maar verder geraakt het niet.

Zo wint Real Noorderwijk verdiend deze Kempische derby met 5-3.

Real wint hun laatste competitiematch en sluit zo hun eerste seizoenhelft alsnog positief af met een mooie zege. Een feestelijk avond voor de tal van opgekomen supporters die een knappe wedstrijd kregen te zien. Volgende week speelt Real Noorderwijk in Eisden om de Beker van België. Bij winst volgt er waarschijnlijk een topaffiche plaats want dan wordt er gespeeld tegen de winnaar van Houthalen - Halle Gooik. Dus mannen nog 1 keer knallen in 2016.

Beloften-KK Malle-Beerse: 3-0, een verdiende overwinning van de thuisploeg

Dames Real Noorderwijk – Celtic Houthalen 3-2. Een knappe zege van de dames.