U bent hier

Real Noorderwijk verzekert zich van plaats in Play Offs

Herentals | Vlaanderen
07.04.2018 - 09.34u
Door: Herman Gezelle

Celtic Houthalen - Real Noorderwijk 4-5
Noorderwijk moest woensdagavond naar Houthalen. De thuisploeg had bij winst nog de mogelijkheid op een kans in de play offs, de bezoekers hadden dit ook bij een gelijkspel. Coach Heremans moest dit zonder zijn sterkhouder in doel(vakantie) en de gekwetste Rebah.

Na een zeer goede eerste 12 minuten met tal van kansen en heel veel balbezit van Real volgde er op twee minuten een serieuze opdoffer. Houthalen scoorde aan 100% en kwam na 14 minuten op een voorsprong van 3-0. Real liet zich niet ontmoedigen en scoorde net voor rust de 3-1 El Hattach.

De tweede helft was nauwelijks op gang en de bezoekers scoorde de 3-2 via een zeer bedrijvige Zerouali Noorderwijk drukte nu door en de thuisploeg kon nog nauwelijks onze keeper Van Bael bedreigen. Nu lukte bij Noorderwijk wel alles en ze kwamen dankzij Zerouali verdiend op 3-3.

Houthalen kon via een lange uitwerp en een doorgekopte bal onze doelman verrassen en klom terug op voorsprong. Real kon dan weer rekenen op zijn topschutter die dan 2x scoorde en Noorderwijk op voorsprong bracht.4-5. Zo ging in een bloedstollend einde de verdiende winst naar Real Noorderwijk. Play Offs zijn nu binnen enkel de positie of 6 dat werd vrijdag beslist.

Real Noorderwijk -Anderlecht Braine Black Eagles 6-6
In deze laatste wedstrijd van de competitie tegen Anderlecht moest coach Heremans het doen zonder de geelgeschorste topschutter El Attabi en de gekwetste Rebah. Ook Talhaoui was nog op vakantie en keeper Van Bael kwam hem vervangen.

De match begint schitterend. In de eerste minuut scoort Kaddouri de 1-0. Anderlecht dat technisch goed meespeelt kan de thuisdoelman paar keer bedreigen maar scoren lukt niet. 11de minuut verdubbeld Real de score en El Merboh scoort de 2-0. Iedereen denkt al aan een vlotte overwinning maar de bezoekers scoren in dezelfde minuut de 2-1. Paar minuten lukt de bezoekers zelfs de 2-2.

Zerouali met een mooie actie en knap afgerond 3-2. Noorderwijk wil de supporters verwennen met mooie aanvallen en ze willen het te mooi afronden. De bezoekers profiteerden hiervan en komen net voor rust terug op een gelijke stand3-3.
Tweede helft een mooi gelijk opgaande match waarbij Van Bael meermaals moet tussenkomen om een achterstand te voorkomen.

Real blijft foutjes maken in de verdediging en komt op achterstand.3-4. Noorderwijk schakelt dan even hoger en Bouri kan de gelijkmaker scoren.4-4. De thuisploeg duwt door en weer scoort Bouri.5-4. Anderlecht blijft meespelen en scoort in de allerlaatste minuut de 5-5. Noorderwijk wil gaan voor winst maar weer een foutje wordt genadeloos afgestraft.5-6. Nog 28seconden staan er op het bord. Dan laat Real zien dat ze toch nog willen en scoort 3seconden voor het einde de 6-6 via Bouri. Dit is dan de einduitslag.

Real Noorderwijk mag zich nu opmaken voor de Play Offs waarin het FT Antwerpen tegen komt. In een Best Of 3. Geen gemakkelijke taak maar hopelijk kunnen we op een volledige fitte kern rekenen en in play offs kan alles. Gino Vervoort/NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto