Noorderwijk moest vrijdagavond naar Jette, een team dat overgekomen is van de BZVB. De mannen van de kempen moesten daar winnen na hun slechte competitie start. Coach Gessner kon beschikken over zijn ganse fitte kern om deze cruciale wedstrijd te betwisten.

Eddy Lambaerts Real : 'De match start en beide teams starten zoals verwacht zeer nerveus. Goed voetbal was er niet echt te zien. Soms eens een paar flitsen maar te weinig voor dit Real Noorderwijk. Dan toch na een resem kansen langs beide kanten scoorde de Noorderwijkse topschutter El Attabi in de 12min. 0-1. Doelman Talhaoui was veruit de beste man op het veld met zijn schitterende tussenkomsten. Dankzij hem ging men rusten met 0-1.

Tweede helft iets meer te zien. Na 4 minuten verdubbelde El Attabi de stand. 0-2. Dan in twee minuten tijd solliciteerde de thuisspeler Desomberg naar geel en hij kreeg wat hij verdiende. 2x geel en Real met een speler meer dus. Lang duurde dit dan ook niet en Zerouali nette de 0-3 op het bord.

Doch was er nog steeds een sterke Talhaoui nodig om Jette niet terug in de wedstrijd te komen. In de 34' scoorde Bouri de 0-4. Een minuutje later deed Bahci hetzelfde en de 0-5 prijkte op het scorebord.

Twee minuten voor het einde prikte El Attabi zijn derde van de avond binnen en zo stond het 0-6. Nog te vermelden was dat doelman Talhaoui een strafschop stopte en hij ervoor zorgde dat zijn nette gedurende de hele wedstrijd ongeschonden bleven. 0-6 Was de eindstand en ondanks een matige wedstrijd toch een eerste overwinning voor Real Noorderwijk.

Volgende week ontvangt Noorderwijk Celtic Houthalen. Is de trein nu eindelijk vertrokken?

Beloften CB Futsal Jette BXL – Real Noorderwijk 3-0
Coach Van Bael bouwt nog aan een nieuw jeugdig team. Een zeer sterke bezoekende doelman Hendrickx bij Real Noorderwijk hield de score beperkt.

Derde klasse Real Noorderwijk B – ZVK Genk A 6-5
Verdiende overwinning voor de mannen van coach Hermans die zo zeker in de top vijf van de rangschikking blijven.

Dames Real Noorderwijk – Heusden Zolder 2-3
Gelijkspel had een juistere weergave geweest. Maar dus een eerste nederlaag na drie wedstrijden voor onze dames die op een tweede plaats staan.' (el)