Door het algemeen forfait van Besiktas Antwerpen werden de kaarten in 2e nationale B deftig door elkaar geschud. Meeuwen nam de leidersplaats van Grâce Hollogne over en Real Noorderwijk kwam plots op 2 punten van de koploper te staan... Het worden nog spannende weken in onze reeks ! Maar hoewel dromen mag, tussendoor moet er ook nog gevoetbald worden. Tegenstander Koersel had in de heenwedstrijd een gelijkspel uit de brand gesleept, de Real-boys hadden dus iets recht te zetten. Het werd sowieso een bijzonder gebeuren want voor het eerst was er een diner voorzien in de cafetaria van De Mixx.

Beloften winnen met 2-0

 En met succes ! Het talrijk opgekomen publiek zag om 20u onze beloften de avond op gang trappen. De youngsters moesten het stellen zonder Ward en Jasper Vivijs (verlof), Jelle Lauwers en Karel Pauwels (gekwetst), maar recupereerden wel Nordin Amajoud die na een zware knieblessure zijn wederoptreden maakte. Het begin was aarzelend en het was wachten tot de 7e min. voor het eerste doelgevaar. Real neemt de wedstrijd in handen, het gekruist schot van Markai gaat aan de 2e paal binnen : 1-0. Kapitein Joren Lambaerts knalt na een nieuwe aanval naast, Brent Hendrickx mist in de 18e min. niet en brengt Real op een 2-0 voorsprong. Bij de rust staan nog dezelfde cijfers op het bord. In de 2e helft blijft het bij veel goedbedoelde pogingen. Koersel probeert nog iets te forceren door met een vliegende keeper te spelen en mist in de 40e min. nog een 10m-trap. De thuisploeg vindt evenmin nog de weg naar doel en is erg tevreden met de 2 – 0 eindstand.

Real beloften speelden met: Davy Van Bael, Yassin Markai, Nico Byloos, Nordin Amajoud, Noureddine Soussi, Joren Lambaerts, Brent Hendrickx, Maverick Saenen, Yener Kilic en Andy Hermans

Eerste elftal nieuwe leider

Bij Real ontbrak topschutter Brecht Cosemans (blessure) en was Issam Elouadi voor de tweede opeenvolgende week niet geselecteerd, Koersel moest Maarten Toelen, Rossi, Dylan Vanderheyden en Thomas Meykens missen. Het zeer talrijk opgekomen publiek zag de thuisploeg een valse start nemen, Mignolet brengt Koersel 0-1 voor. Real is niet van slag, snelle uitbraak Scheerens, Bomboi, Putzeys...doelman Eerlings redt. Nieuwe actie via Byloos naar Scheerens, de gekruiste trap van Yannick scheert nipt naast. Koersel loert op de counter en hanteert de lange bal. El Boujjoufi komt zo enkele keren alleen voor doel, gelukkig voor de Noorderwijkenaren staat het vizier niet op scherp. Toch wordt het even later 0-2, vrije trap voor Koersel op een 'strategische' plek, een kolfje naar de hand van kapitein Kristof Meykens. De man is van heinde en verre gekend voor zijn fluwelen linker, zijn vrije trappen zijn heel vaak dodelijk maar dat was de thuisploeg vergeten, El Boujjoufi staat op de juiste plek om binnen te tikken : 0-2. Real blijft er voor gaan en knokt zich opnieuw in de match, Soussi met de doorsteek naar Markai en 1-2 ! Maar Koersel kan de voorsprong opnieuw te makkelijk uit diepen, 1-3 Martens... Coach Schapmans wordt er zowaar bloednerveus van, volle zaal en dan op achterstand... Een klasseflits van Lagouireh en Real sluit terug aan : 2-3 is de ruststand, alles blijft mogelijk.

Real flitst

Real komt strijdlustig uit de kleedkamers, geen 2 min. ver en Markai treft de paal. Een splijtende voorzet van Lagouireh scheert voorlangs, Putzeys kan er net niet bij. De volgende is weer voor Markai : 3-3 ! Op 13 min. van het einde verzuimt Koersel om opnieuw op voorsprong te komen, het moment voor de troepen van Schapmans om een tandje bij te steken. De ene snelle actie na de andere, Soussi trapt Real, voor het eerst in deze wedstrijd, op voorsprong...4-3 ! De zenuwen zijn aan beide kanten gespannen, bij Koersel begint de vermoeidheid toe te slaan door een gebrek aan wisselspelers. Meykens probeert nog wel onder de huid van de thuisspelers te kruipen, maar deze keer trappen ze er niet in. Markai zorgt voor een ruimere marge : 5-3 !

 

Even later is het echter opnieuw bibberen wanneer Martens zijn 2e van de avond voorbij Sacchini tikt, Koersel is nog niet uitgeteld: 5-4. Doelman Eerlings gaat dan een potje mee voetballen en trekt zowaar alleen richting Sacchini, met een hilarische botsing tussen de 2 keepers als gevolg. Koersel zet alles op alles om op gelijke hoogte te komen met Real Noorderwijk en dit leidt tot enkele slordigheden waar de thuisploeg optimaal van profiteert. Putzeys en Soussi brengen Real op 7-4 ! Daarna nog de show verzorgen voor de talrijke supporters, een nummertje Putzeys - Bomboi, Sandro prikt de 8-4 tegen de touwen. De 9-4 valt compleet uit de lucht, iedereen verrast, tot de tafelscheidsrechters en de dj toe...van horen zeggen zou Lagouireh hem hebben gescoord, bij dezen dus...Aziz met de 9-4 ! Zware cijfers maar het was heel zeker geen makkelijke match.

De vechtersmentaliteit van Koersel staat als een huis, Real toonde zijn weerbaarheid en liet fraaie dingen zien. Coach Schapmans was achteraf een tevreden man, de overwinning had bloed, zweet en tranen gekost, the after-party kon beginnen ! De supporters hadden een leuke avond beleefd met lekker eten en een pittige wedstrijd.

Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Sandro Bomboi, Bob Putzeys, Nico Byloos, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Yassin Markai, Yannick Scheerens, Joren Lambaerts en Davy Van Bael

Doelpunten waren van : Markai (3), Lagouireh (2), Soussi (2), Bomboi (1), Putzeys (1)
vrijdag 7 maart speelt Real de topper in en tegen Meeuwen, een week later 14 maart komt Grace-Hollogne naar de Mixx in Herselt !

 

Klassement

 

Positie

Ploeg

Wed

Win

Gel

Verl

Doelp

+

Doelp

 -

Punten

3

Real Noorderwijk

13

9

3

1

77

42

30

2

USM Cile Grace-Hollogne

14

9

2

3

97

77

29

3

ZVK Meeuwen

14

9

2

3

79

46

29

4

Fort. Lindenhof Zutendaal

13

7

1

5

73

63

22