Real Noorderwijk won de topper op het veld van Meeuwen met 1-5.

ZVK Meeuwen - Real Noorderwijk 1 - 5

Noorderwijk wint topper in Meeuwen !

Noorderwijk verloor de voorbije week ten onrechte drie punten aan de groene tafel vanwege de niet correcte aansluiting van Bilale, beroep is ondertussen aangetekend, afwachten op de uitspraak.

Vrijdag wachtte de topper in Meeuwen, de thuisploeg met slechts 1 verloren wedstrijd tegen leider Bocholt als favoriet. Doch Real ging na de overwinning in Koersel op zoek naar de bevestiging. Ook hier hetzelfde verhaal als bij de beloften (die met 1 – 2 wonnen en op kampioenenkoers blijven), het spelpeil lag bij allebei de teams bijzonder hoog. Meeuwen deed zijn 2e stek in de rangschikking alle eer aan en kwam in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong. Bij de bezoekers ontbrak de geel geschorste Mike Verheyen doch Real zette een sterk collectief neer en antwoordde stante pede via Bomboi : 1-1. Tot aan de rust bleven de bordjes in evenwicht.

In de 2e helft zetten de Noorderwijkenaren de puntjes op de i. Kapitein Andy Hermans (al sinds 2005 actief bij de Kempische club) rond een knappe actie van Real af : 1-2. Nieuwkomer Aziz Lagouireh bewijst zowel in de aanval als de verdediging een aanwinst te zijn en komt meerder keren gepast tussen bij de aanvalsprikken van Meeuwen. Gaandeweg verslapt de concentratie bij de thuisploeg en Real ligt op vinkenslag om de bal af te snoepen en snel uit te breken. Bomboi met een slimme doorsteek naar Naser Skeric en die faalt niet : 1 - 3. En opnieuw Skeric, deze keer na samenspel met Hermans: 1 - 4. Op penalty mag Brecht Cosemans de 1 - 5 eindcijfers vast leggen.

Klassewedstrijd van Real Noorderwijk dat zo de voeling met de top blijft houden en bewijst dat ze een aan een knap seizoen bezig zijn en vooral wekelijks groeien. Volgende week eindelijk nog eens een thuiswedstrijd in sporthal De Mixx tegen nieuwkomer in de reeks Grace-Hollogne, ook de laatste match in eigen huis in 2012.

Real speelde met Tim Aps, Davy Van Bael, Kevin Loncke, Issam, Brecht Cosemans, Naser Skeric, Aziz Lagouiteh, Sandro Bomboi, Andy Hermans, Yannick Scheerens en Niels Caers.
Doelpuntenmakers waren Issam (1), Cosemans (3) en Verheyen (1), Scheerens (1), Skeric (1)