Real Noorderwijk heeft 2012 afgesloten met een klinkende overwinning in de zaal van Eisden Sport. Ook de Real Beloften wonnen vlot.

Eisden davert op zijn grondvesten !

ZVK Eisden Dorp - Real Noorderwij:k 4-5
Beloften Eiden Dorp -Beloften Real Noorderwijk: 1-6

Voor de laatste wedstrijd van 2012 trok Real Noorderwijk naar de Schietskuil in Eisden.

Om 20u mochten beide belofteploegen de aftrap geven met een spannende avond in het verschiet. Aanvankelijk worden er zowel door Real als door Eisden Dorp kansen gemist, doch het zijn de bezoekers die het openingsdoelpunt voor hun rekening nemen : pas van Scheerens op Raguragui en 0-1.

Lang staat de voorsprong niet op het scorebord want op vrije trap trapt de kapitein van Eisden de 1-1 binnen. Real houdt het hoofd koel en na een knappe actie is Scheerens efficiënt in de afwerking : 1-2. Op aangeven van Elouadi volgt al snel de 1-3, opnieuw staat Scheerens aan het kanon. Na de assist legt Elouadi dit keer zelf de 1-4 in de korf, niks dan blije gezichten bij de bezoekers met deze ruststand.

Ook in de 2e helft blijft Real de betere combinaties op de mat leggen. Raguragui mag zijn hattrick volmaken : 1-6 is de eindstand. Puike prestatie van de youngsters !

Kwamen aan de aftrap : Davy Van Bael, Mo Raguragui, Issam Elouadi, Joren Lambaerts , Tarik Becirbegovic, Jeff Peeters, Jan Beton en Yannick Scheerens.

Even genieten maar niet te lang want de eerste ploegen staan al te popelen om aan hun wedstrijd te beginnen. Bij Eisden lopen enkele bekende gezichten rond waaronder Kevin Corthouts en voormalig Westerlo-speler Lens Annab. Real neemt een droomstart als Skeric al in de 4e minuut Bomboi kan bedienen die koel afwerkt : 0-1. Doch de euforie is van korte duur, 2x Annab en 2-1 voor Eisden. Maar ook bij Noorderwijk lopen klasbakken rond, Lagouireh knalt de 2-2 onhoudbaar in de kruising. Schitterend ! En weer is daar duiveltje in een doosje Sandro Bomboi met de perfecte doorsteek naar Skeric : 2-3.

Eisden stelt alles in het werk om op gelijke hoogte te komen voor de rust, echter zonder resultaat. Met de 2-3 op het scorebord trekken beide ploegen richting kleedkamers.

Doelman Aps (wederom sterk keepend) moet geblesseerd verstek geven voor de 2e helft, Van Bael vervangt. Eisdenaar Op De Locht is een ware gesel voor de Noorderwijkse defensie en brengt Eisden langszij : 3-3. En opnieuw is daar Op De Locht die zijn ploeg op een 4-3 voorsprong brengt. Real hapt naar adem, het spelpeil ligt erg hoog en voor de talrijke supporters is het genieten van snelle acties en mooie combinaties. Eén van de toppers is Bomboi, storen en laten scoren : doorsteekje naar Skeric , Naser mist de 4-4 niet. De spanning is te snijden nu.

Eisden zet alles op alles, Real countert. Dodelijke tegenprik van Cosemans, passen op Verheyen en binnen tikken : 4-5. Toch blijft het bibberen tot op het einde en Van Bael voorkomt met een schitterende safe de gelijkmaker. Grote klasse ! Real verdedigt met verve zijn voorsprong, het eindsignaal klinkt als muziek in de oren, de ontlading is groot : 4-5 en de 3 punten zijn binnen !

Real Noorderwijk kan met een gerust gemoed de winterstop ingaan en blijft mee draaien bovenin het klassement.

Voor Real speelden : Tim Aps, Davy Van Bael, Naser Skeric, Aziz Lagouireh, Andy Hermans, Mike Verheyen, Kevin Loncke, Issam Elouadi, Sandro Bomboi, Yannick Scheerens en Joren Lambaerts. Doelpunten : Bomboi(1), Aziz(1), Skeric(2), Verheyen(1).

Na de feestdagen speelt Real Noorderwijk op 11 januari 2013 opnieuw een uitwedstrijd tegen United Schoten.