Real Noorderwijk won vrijdagavond van Heusden-Zolder met 7-5. De beloften van Real Noorderwijk wonnen hun wedstrijd met 4-1.

Real Noorderwijk MFC SI Heusden-Zolder 7 - 5


Ook Heusden-Zolder voor de bijl !


Beloften 4-1
Real Noorderwijk kreeg deze keer MFC SI Heusden-Zolder op bezoek. De Limburgers kennen een wisselend seizoen en staan slechts op een 8e plaats genoteerd. Doch wie het verhaal Schoten nog herinnert, weet dat dit geen maatstaf is. De beloften van Heusden doen het een pak beter met hun 3e plaats in het klassement. Het is dus oppassen geblazen voor onze youngsters. Jeff Peeters kan Real snel op een comfortabele 2-0 voorsprong brengen. Daarna kabbelt de wedstrijd rustig verder en zakt het spelpeil van de thuisploeg zienderogen. Heusden neemt de wedstrijd in handen en maakt er terug een match van : 2-1. Real heeft het knap lastig en mag een grote kaars branden wanneer even later Heusden een metersgrote kans naast kopt. Maar moeilijk gaat ook, Issam Elouadi en Mike Verheyen spelen stormram doch vinden helaas de paal en de keeper op hun weg naar doel. Toch kunnen deze twee elk nog 1x scoren : Mike de 3-1 en Issam met de eindstand : 4-1.

Een schoonheidsprijs zal deze wedstrijd niet krijgen maar het bijzonderste is dat de 3 punten binnen zijn. Real speelde met Van Bael, Lambaerts, Scheerens, Elouadi, Lauwers, Verheyen, Peeters, Becirbegovic en Van der Auwera.

Kater weggespoeld

Ons eerste elftal was gewaarschuwd dat Heusden-Zolder niet kwam om zich in te graven. De kater van vorige week in Bocholt moest zonder pardon worden weggespoeld, winnen was dus de boodschap. De wedstrijd zat een hele tijd op slot en het was wachten tot de 7e minuut voor het eerste doelpunt viel. Helaas voor de talrijke toeschouwers was het Van Beuren die voor de bezoekers de score opende : 0-1. Real meteen op zoek naar de gelijkmaker, rond tikken, openingen zoeken en dan vanuit een onmogelijke hoek scoren; getekend Aziz Lagouireh en 1-1. Heusden loopt echter opnieuw uit, deze keer via Amajoud : 1-2. Maar Real slaat terug, Lagouireh met zijn 2e van de avond : 2-2. Het regent nu doelpunten en Van Beuren nogmaals voorbij Aps : 2-3. De Noorderwijkenaren knokken voor wat ze waard zijn, afleggertje van Loncke en Scheerens brengt Real met een heerlijke knal langszij : 3-3. De thuisploeg gaat door op haar elan en komt via Raguragui voor het eerst op voorsprong : 4-3 en ruststand. In de 2e helft eist Real de bal op maar morst het met de kansen. Heusden treft eerst nog de paal maar komt via Jelle Luyten toch weer op gelijke hoogte : 4-4. De thuisploeg is terug bij de les en Loncke laat de Real-aanhang juichen : 5-4. Deze keer heeft dame Fortuna de kant van Noorderwijk gekozen, Aps met een klasse safe, Heusden dat naast tikt en Skeric die dan op zijn eentje de Limburgse verdediging oprolt : 6-4 en 7-4. Van Beuren mag er, op enkele seconden van het einde, op vrije trap nog 7-5 van maken maar de wedstrijd is dan al gespeeld en de 3 punten zijn binnen. Pluim voor de Real-boys en boven op den berg stond deze keer nen indiaan !

Doelpunten waren van Lagouireh (2x), Raguragui (1x), Scheerens (1x), Loncke (1x), Skeric (2x)
Real speelde met Aps, Van Bael, Scheerens, Skeric, Loncke, Bomboi, Lagouireh, Raguragui, Hermans, Peeters en Lauwers.