U bent hier

Real Noorderwijk wint zespuntenmatch tegen Moranwelz

Herentals
11.03.2017 - 09.48u
Door: Peter Caers

Real Noorderwijk won vrijdagavond met 3-2 van Moranwelz en kan onderaan het klassement heel wat vrijer ademen. Het behoud is zo goed als zeker.

Vrijdagavond stond er voor Noorderwijk een zeer belangrijk duel op het programma. Het voorlaatste Morlanwelz kwam op bezoek en als de thuisploeg dit duel wint doen ze een reuze zaak om hun verblijf in eerste klasse te verlengen. Bij verlies komen de bezoekers terug op drie punten dus winnen was de boodschap.

Voltallige kern

Coach Gessner kon beroep doen op zijn voltallige kern. De wedstrijd begon en beide teams speelden om te winnen. Real Noorderwijk het meest in balbezit kreeg een mooie kans via Kherouach maar deze ging net naast.

El Hattach knap schot maar de bezoekende doelman red. Ook Morlanwelz voetbalde goed mee en Talhaoui moest met een knappe reflex zijn doel vrijwaren van een goal. Real via El Attabi maar beide keepers doen hun job. Na zes minuten werd het even stil in de zaal. Morlanwelz met een mooie aanval en de 0-1 stond op scorebord. Real Noorderwijk bleef geduldig en scoorde de gelijkmaker via hun topschutter El Attabi.

Ajouaou schitterde met zijn dribbels en schoot enkele keren net naast.

Na een mooie eerste helft ging men rusten met een 1-1 stand. Tweede helft een iets beter Noorderwijk dat nu wel zeer nadrukkelijk op zoek gaat naar een tweede treffer. Real kan ondanks de goede en knappe aanvallen niet scoren en zo de bezoekers kwamen bijna op voorsprong in de 26’ op een van hun sterke counters. De thuisploeg duwde door en kwamen in de 27’ eindelijk op voorsprong toen Rebbah de bal in doel kon tikken.2-1. Morlanwelz moest winnen en ging iets aanvallender spelen. De thuisploeg kwam in de 28’ zwaar in de foutenlast en moest dus opletten voor de 10-meters.

Real dat kon dan rekenen op een goede organisatie en een zeer vinnige Ajouaou die zijn ploeg op sleeptouw nam ging opzoek naar die derde goal. Deze kwam er in de 32’ via een afgeweken schot van Moussaoui. 3-1. De bezoekers namen risico’s en speelden met een vijfde speler als doelman om zo toch nog opzoek te gaan naar een beter resultaat. De tijd begon te dringen voor de bezoekers en in de 36’ gebeurde het dan toch voor hen.

De aansluitingstreffer werd gemaakt.3-2. We kregen nog vier zeer nerveuze minuten voor beide teams. Toen in de 37’ een domme fout werd gegaan door een Real kregen de bezoekers een unieke kans om de via een 10-meter de gelijkmaker te scoren. De bezoekende speler kon zijn zenuwen niet bedwingen en trapte net naast. Opluchting bij spelers en trainers van Real.

Nog twee minuten Noorderwijk kreeg dat vierde doelpunt maar niet gescoord en in de laatste minuut was er een zeer knappe redding nodig van Talhaoui om de zege binnen te halen voor de thuisploeg.

Einde wedstrijd 3-2

Real Noorderwijk is nu bijna zeker van het behoud en kan opgelucht ademhalen na deze wedstrijd. Met nog vier wedstrijden voor de boeg staan ze nu negen punten voor op de voorlaatste. Volgende week mag Real Noorderwijk de verplaatsing maken naar Squadra Mouscron. Hopelijk kunnen ze daar nu ook nog de overwinning van meebrengen om zo toch nog een beetje te klimmen in het klassement.

Andere uitslagen

-Beloften Real Noorderwijk – SAV Futsal Morlanwelz 2-0 Knappe overwinning van onze jongens.

Derde Nationale FC S.M. Jette – Real Noorderwijk B 5-8

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto