Voor de 1/8 finale mocht Real Noorderwijk op bezoek bij tweede nationaler Leopolsburg. Deze verplaatsing mocht voor de bezoekers dan ook geen probleem zijn. Coach Yves Heremans had zijn mannen dan ook duidelijk gemaakt dat deze klus niet mocht onderschat worden en dat hij terug het echte Noorderwijk wilde zien. De voltallige spelerskern wist wat ze te doen stond.

Real startte dan ook zeer scherp aan de wedstrijd en de thuisploeg werd helemaal op hun eigen teruggedrongen. Na een paar mooie acties kon Real de score openen via Zerouali. 0-1.

Na zes minuten verdubbelde Kaddouri de score. 0-2. Real kreeg nog een resem aan kansen maar keeper of doelpaal stonden steeds in de weg. Leopolsburg dat er sporadisch eens uit kwam omspeelde de verdediging van de bezoekers en scoorden de 1-2 in de 9'. Noorderwijk scoorde 3' later via El Attabi de 1-3. In de laatste minuut maakten El Hattach en Kaddouri de 1-5 ruststand rond. Real ging met deze stand rusten.

Tweede helft eenzelfde beeld. Leopolsburg kon enkel verdedigen en de bezoekers kregen de ene na de andere kans via mooie aanvallen. 21' en 23' scoorde Zerouali de 1-6 en 1-7. Noorderwijk deed wat het wou en de bezoekers konden amper de Realdoelman Talhaoui aan het werk zetten.

Tahirovic scoorde de 1-8. Na een mooie counter kon de thuisploeg nog de 2-8. Noorderwijk duwde nog eens door en in de 31' scoorde El Hattach de 2-9. Minuutje later deed ook Kaddouri er nog een doelpunt bij. 2-10.

In de 37' scoorde Leopolsburg de 3-10 en in de 38' zette El Merboh de niet eens overdreven 3-11 eindstand op het bord.

Vlotte winst voor de mannen van Real Noorderwijk. Het was al een tijdje geleden dat we een fris en speels Real aan het werk zagen. Volgende ronde spelen ze tegen Wellen.

Volgende vrijdag 29/12 mag Real Noorderwijk CB Jette ontvangen in hun laatste match van 2017.  Gino Vervoort/ NNieuws