U bent hier

Real wint knappe derby tegen Malle-Beerse : 6-4

Herentals
14.12.2019 - 16.46u
Door: Mark Jaspers

'Nokvol zat sporthal De Mixx in Herselt vrijdagavond voor de Futsal derby van de Zuiderkempen. Zelfs de vips moesten vechten om een stoel te vinden.

De strijd om de vijfde plaats (Malle had nog een wedstrijd te goed) maar ook de twee jaarlijkse strijd tussen ploegen die elkaar kennen en respecteren en jaarlijks trachten zo hoog mogelijk te eindigen in de 1e klasse van het Futsal met hun beschikbare middelen.

En die middelen zijn beduidend minder dan de profs uit Halle-Gooik of de over gesubsidieerde clubs uit Antwerpen en Charleroi. De thuisploeg startte het best, vooral El Fashi was alom tegenwoordig maar scoorde niet, de tegenstoten van Malle waren echter telkens gevaarlijk, Zakaria en Ait Salah kregen scoringskansen, thuisdoelman Talhaoui stond telkens paraat.

Minuut 5, Dahmani alleen voor doel maar net naast, uitstel evenwel wan libero Sababti rent heel het veld over, knappe pas op El Attabi en 1 – 0. Nog geen minuut later samenspel El Fashi en Dahmani scoort de 2 – 0. De Elmos boys zijn nu overduidelijk baas en klaar om de overmacht in cijfers om te zetten, El Attabi in minuut 11, die typische rechts, links, rechts van hem en jawel hoor 3 – 0.

Real op rozen, was Malle de eerste vijf minuten nog beter, nu lagen ze bijna in de touwen en was het kwestie om door te duwen. Tovenaar Mo El Fashi wou het telkens (te) mooi doen, tweemaal op de kruising, ook Dahmani trapte nog op de paal maar de vierde goal en de doodsteek viel niet.

En dat is het mooie aan Futsal, op twee minuten kan de wedstrijd keren, Zakaria onhoudbaar met een bom in de kruising, 3 – 1 na 14 minuten, twee minuten later de zesde fout voor de thuisploeg en kapitein Didi brengt hierdoor met een tienmetertrap zijn ploeg helemaal terug in de wedstrijd (3 – 2).

Toch even paniek maar dan is er Mo El Fashi, net voor de pauze 4 -2. Na de onderbreking zakte het tempo even, we hadden dan ook al een heel snelle wedstrijd gezien. Real was op zoek naar de beslissende treffer, Malle loerde op de counter maar spits Bouzambou was niet in zijn dagje, Ait Salah wou graag scoren bij zijn ex-club maar de verdediging van Noorderwijk is de laatste 2 maanden ook sterk bezig, de wedstrijd tegen FTA uitgezonderd.

Kasmi bracht halverwege de tweede helft zijn ploeg onverwacht terug tot 4 – 3, het sein van coach Heremans om zijn ploeg opnieuw het gaspedaal dieper te laten indrukken en twee keer El Attabi (alweer 4 doelpunten) zorgde voor de 6 – 3 en match gespeeld.

Zeker omdat Malle nog twee minuten met een mannetje minder moest spelen, de scheidsrechters gaven twee flinterdunne gele kaarten (en rood dus) voor Hadri. Coach Belmans koos voor een vliegende doelman en bracht zowaar de thuisploeg nog aan het wankelen.

Twee minuten voor affluiten bracht Kasmi zijn Malle op 6 – 4 en werd het nog heel spannend. Noorderwijk stond op foutenlast en de bezoekers zochten de gaatjes, vonden ze ook maar dan staat daar nog steeds de 35-jarige beer Morad Talhaoui, aan een "bere seizoen" bezig.

Meer dan 300 toeschouwers genoten van een schitterende wedstrijd, twee offensief ingestelde teams, ambiance, spanning, knappe doelpunten, kortom alles wat Futsal zo mooi maakt.

Noorderwijk moet voor nieuwjaar nog naar FT Charleroi, de nummer twee en op 3 januari 2020 komt revelatie Borgloon naar De Mixx.'

imageMeer nieuws

Sciensano : 23 nieuwe besmettingen in de Kempen

Kempen regio | Neteland 08.08.2020 - 08.41u

Antilliaanse Feesten 2021 verschuiven één week

Antilliaanse Feesten 2021 verschuiven één week
Kempen regio 08.08.2020 - 07.23u

De bal rolt weer dit weekend: hoe en waar kan je de JPL volgen?

De bal rolt weer dit weekend: hoe en waar kan je de JPL volgen?
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 17.21u

Voka : '1 op 3 heeft omzetverlies door verstrengde coronamaatregelen'

Voka : '1 op 3 heeft omzetverlies door verstrengde coronamaatregelen'
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 16.59u

Cathy Berx : 'Beslist om avondklok niet te handhaven tijdens hittegolf'

Cathy Berx : 'Beslist om avondklok niet te handhaven tijdens hittegolf'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 07.08.2020 - 16.10u

Code oranje in alle natuurgebieden

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 07.08.2020 - 08.36u

Medewerker Plukon Food Group test positief

Medewerker Plukon Food Group test positief
Neteland | Olen | Vlaanderen 06.08.2020 - 21.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto