U bent hier

Realisatie van groene buurtplek 't Werft is gestart

Heist op den Berg
21.01.2019 - 14.26u
Door: Enna Briers editor

Heist-op-den-Berg is binnenkort een groene buurtplek rijker. De gemeente en Regionaal Landschap Rivierenland sloegen in november 2017 de handen in elkaar voor dit project. Vandaag ging de eerste schop in de grond!

Het project 'buurtplek 't Werft' situeert zich ten zuidwesten van de stationsomgeving. Naast de realisatie van de Chirogebouwen en een klein speeltuintje, kende dit gebied van ongeveer 2,5 ha nog geen concrete invulling.

Daar brachten de gemeente Heist-op-den-Berg en Regionaal Landschap Rivierenland verandering in. Buurtbewoners, de leerlingen van het nabijgelegen Heilig-Hartcollege en leden van de Chiro gingen ook mee aan de slag om op deze locatie een nieuwe gezellige buurtplek te creëren.

Na het voorbereidende werk is het vandaag zover: de realisatie van buurtplek 't Werft is gestart! De realisatie van de site zal doorheen 2019 in verschillende fasen worden uitgevoerd.

In de eerste weken van januari 2019 wordt een deel van de plantzones voorbereid en wordt een eerste (gedeeltelijke) aanplanting uitgevoerd. In het voorjaar van 2019 worden de padenstructuur en het sportveld aangelegd. Heuvels en een amfitheater brengen reliëf. In de zomer worden recreatie- en spelelementen geplaatst. Er komen zitbanken, picknicktafels, wilgenhutten, een speelparcours, ... Tot slot wordt de aanplanting in het najaar van 2019 afgewerkt.

Sinds de opstart van het project buurtplek ’t Werft werd een actieve dialoog met de omgeving aangegaan. Het uitvoeringsplan is het resultaat van deze samenwerking.

Ook in de realisatiefase vormt participatie het vertrekpunt. Voor de plantwerken wordt samengewerkt met de Heistse Atheneum tuinbouwschool. Er zullen ook nog co-creatiemomenten worden georganiseerd voor zowel buurtbewoners, leerlingen van het Heilig-Hartcollege en de Chiro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto