U bent hier

Reboot: kamp waar gamers samen kunnen resetten

Mol
20.08.2020 - 18.03u
Door: Lex Verellen

Jongeren tussen 15 en 18 jaar die overmatig gamen en nood hebben aan een meer offline leven, zijn welkom op een Rebootkamp, georganiseerd door CAW de Kempen.

Voor onze regio gaat dit door in de herfstvakantie van 2 tot 6 november 2020 in de Hoge Rielen in Kasterlee. Als ouder ben je uitgenodigd bij de intake en een info-avond en word je nauw betrokken gedurende het hele proces. Inschrijven doe je via www.rebootkamp.be/nl/kampen/kempen.

Het kamp heeft ruimte voor tien jongeren. Deelnemers uit Balen, Dessel, Mol en Retie kunnen dankzij Huis van het Kind Regio Mol aan het voordelig tarief van 75 euro inschrijven in plaats van 175 euro.

Vrijetijd goed besteden

Omdat gamers in de beginfase van overmatig gamen niet altijd open staan voor klassieke hulpverlening, werd dit kamp op poten gezet. Deelnemers komen in contact met leeftijdsgenoten die dezelfde passie delen.

Samen werken ze aan zelfvertrouwen, initiatief nemen, creativiteit en vooral: kennismaken met het offline leven. Tijdens het kamp is er wel een mogelijkheid om te gamen. Zo leren de deelnemers dat gamen wel kan, maar bewuster en met mate.

Ouders nauw betrokken

Dit kamp is uiteraard geen snelle oplossing voor overmatig gamen, maar een kennismaking met nieuwe vrijetijdsbestedingen. Als ouder ben je betrokken voor en na het kamp, om de positieve ervaring ook thuis verder te zetten. Ook voor ouders is er een mogelijkheid tot verdere ondersteuning vanuit CGG Kempen.

Meer info: Huis van het Kind Regio Mol, 014 33 15 81, dagmar.gooris@gemeentemol.be , www.huisvanhetkindregiomol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto