U bent hier

Rechtbank Hasselt - Achttienjarige man uit Meerhout riskeert 2 jaar celstraf

Laakdal regio | Neteland
15.05.2019 - 17.28u
Door: Mark Jaspers

Een 18-jarige man uit Meerhout moest zich woensdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor diefstallen en voor het gebruik maken van fictieve betalingsbewijzen.

De openbare aanklager vroeg voor deze hoofdbeklaagde 2 jaar cel. Twee jonge kompanen riskeren elk 10 maanden cel. De rechtbank doet op 12 juni uitspraak.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de achttienjarige al heel wat op zijn kerfstok. Als minderjarige werd hij meermaals door de jeugdrechter op het matje geroepen. Zo verbleef hij een tijdlang in de jeugdinstelling in Mol.

Hij en zijn twee trawanten waren tussen september en november 2018 de voetballokalen van FC Tervant in Paal (Beringen) binnengedrongen. De buit na twee ongewenste bezoeken bestond uit een gsm en cash geld. Volgens het parket pleegde hij de eerste inbraak twee weken na zijn 18e verjaardag.

De man uit Meerhout regelde ook een testrit voor een vermeende aankoop van een bromfiets. Hij gaf zogezegd een bankkaart in onderpand, maar die kaart was waardeloos. Na de testrit verdween hij met de bromfiets. Het meest vindingrijk bleek het drietal bij de aankoop van auto's.

Op een smartphone hadden ze een app geïnstalleerd waarmee ze vervalste betalingsbewijzen konden opstellen. Ze slaagden erin de verkopers met die fictieve bewijzen om de tuin te leiden. Zo wisten ze een Ford Fiesta ter waarde van 3.500 euro en een Fiat Punto voor 2.500 euro in hun bezit te krijgen.

Met negen valse biljetten van vijftig euro kochten ze een iPhone aan. De politie wist de achttienjarige op te pakken, maar hij kreeg een voorwaardelijke vrijlating, maar hij lapte de regels aan zijn laars. Momenteel draagt hij een enkelband. De verdediging vroeg hem zeker niet twee jaar in een gevangenis te stoppen. Zijn advocaat wenste een werkstraf. (Belga)

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto