U bent hier

Rechtbank Mechelen - Drie jaar gevorderd voor wilde achtervolging in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
19.09.2019 - 15.34u
Door: Mark Jaspers

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is donderdag een man verschenen die in juni aan een politiecontrole wilde ontsnappen en de agenten uiteindelijk in de gracht reed. De man gaf zichzelf weken later aan en staat terecht voor poging doodslag op de agenten, gewapende weerspannigheid en kwaadwillige belemmering van het verkeer. Het parket vraagt drie jaar celstraf.

Op 11 juni werd het voertuig van Bjorn T. door ANPR-camera's in Heist-op-den-Berg herkend als een gestolen voertuig. De politie zette de achtervolging in, maar T. weigerde te stoppen. Hij had het voertuig inclusief nummerplaten kort voordien gekocht voor 120 euro en reed zonder geldig rijbewijs.

Tijdens de achtervolging door Heist-op-den-Berg, Berlaar en Nijlen overtrad Bjorn T. meerdere verkeersregels, haalde hij een topsnelheid van 170km/u en deed een politiecombi crashen in de gracht. Uiteindelijk raakte zijn voertuig zelf vast en vluchtte hij te voet verder. Drie weken later ging de man zich met zijn advocaat aanbieden bij de politie, sindsdien zit hij in de cel.

De man wordt vervolgd voor poging doodslag op de agenten, iets wat hij zelf betwist. "Ik wilde niemand verwonden of aanrijden, ik was in paniek en heb heel veel spijt van wat er gebeurd is", zei hij donderdag tijdens de zitting. Toen de rechter hem erop wees dat hij aan 170km/u reed en evengoed iemand had kunnen aanrijden, gaf hij toe dat dat verkeerd was.

De gewapende weerspannigheid, waarbij het voertuig als wapen wordt beschouwd, en kwaadwillige belemmering van het verkeer, geeft de man toe. "Ik ben gevlucht maar heb niemand geraakt, ik heb mijn lesje wel geleerd en zal nooit meer een voertuig kopen mét nummerplaten.

Ik ben echt bezig met mijn toekomst en ben geen gevaar voor de maatschappij. Ik zit al drie maanden in de gevangenis en heb daar slaag gekregen, maar ik heb niet teruggeslagen en ben weggestapt. Ik vraag een laatste kans, zodat ik niet helemaal opnieuw van nul moet herbeginnen."

Het parket vraagt een effectieve celstraf van drie jaar, een boete van 1.600 euro en de verbeurdverklaring van het voertuig. (Belga)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto