De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 18-jarige jongeman schuldig bevonden aan tien feiten. Hij wilde onder meer een politieagent neersteken met een tandenborstel die hij met een vijltje tot scherpe spies had gesneden. Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar, de jongen kreeg 30 maanden met uitstel.

K.D. uit Mechelen probeerde verschillende keren te ontsnappen uit de jeugdinstellingen van Mol en Everberg en stond terecht voor vernieling, slagen en verwondingen aan begeleidend personeel en politie, diefstallen met en zonder geweld en bedreigingen. Op 19 maart vorig jaar poogde hij een agent neer te steken die naar de jeugdinstelling in Everberg werd geroepen om hem in bedwang te houden. De agent raakte lichtgewond.

De feiten gebeurden toen hij minderjarig was, maar de jeugdrechtbank gaf de jongen uit handen waardoor hij correctioneel vervolgd werd. Het parket wilde een strenge straf omdat de jongen een gebrek aan respect voor autoriteit heeft en een fiks gerechtelijk verleden. De rechter volgde echter zijn advocaat en gaf de jongen nog een tweede kans.

De jongen kreeg een straf van 30 maanden met uitstel en moet zich ambulant laten behandelen voor zijn problemen. Ook moet hij werk zoeken of gaan studeren, zodat hij een nuttige dagbesteding heeft.