U bent hier

Rechtbank Mechelen - Probatieopschorting en verplicht uit fanfare na aanranding 14-jarig meisje

Heist op den Berg
13.04.2018 - 08.24u
Door: Mark Jaspers

Een man van 31 uit Heist-op-den-Berg is door de correctionele rechtbank van Mechelen schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid van een 14-jarig meisje waarmee hij in de lokale fanfare speelde.

De man kreeg een probatieopschorting maar ook een contactverbod en mag niets meer de maken hebben met de twee fanfares uit het dorp.Het veertienjarig meisje was bij de man op bezoek gegaan, waarop hij voorstelde een massage te geven.

Het meisje deed haar t-shirt uit waarop de man haar begon te betasten. Het meisje weigerde hem te bevredigen maar verzette zich niet.

Een psychiater die de man onderzocht, oordeelde dat het wellicht om een geïsoleerd incident ging en dat de man geen pedoseksuele neigingen vertoont. Inmiddels zocht de man, die heel veel spijt heeft van wat gebeurde, psychologische hulp en die behandeling moet worden verdergezet.

De familie van het meisje vroeg om de man uit de fanfare te laten zetten omdat elke confrontatie met hem te pijnlijk was voor hun dochter, een voorwaarde waar de rechtbank op inging.

Hij mag ook niet meer aanwezig zijn op evenementen die de fanfares organiseren of er in het bestuur zetelen. Ook kreeg hij een totaal contactverbod voor het meisje, dat hij ook niet via sociale media mag benaderen.

Het meisje kreeg ook een schadevergoeding van 5.000 euro toegewezen die op een spaarboekje moet worden geplaatst tot aan haar meerderjarigheid. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto