De correctionele rechtbank in Turnhout heeft gevangenisstraffen tot 6 jaar uitgesproken in een grootschalig drugsdossier met in totaal 19 beklaagden. Tijdens het onderzoek kwamen drie cannabisplantages aan het licht.

De grootste plantage, met 6.500 cannabisplanten in een loods aan Turfputten in Olen, werd op 23 november 2017 per toeval ontdekt na een brand.Verder onderzoek van de federale gerechtelijke politie leidde in april 2018 ook tot de vondst van een cannabisplantage met 688 planten in Arendonk, en in mei 2018 werd een plantage met 250 cannabisplanten ontdekt in Turnhout.

Twee broers die volgens de rechtbank actief betrokken waren bij de plantage in Olen krijgen respectievelijk 6 en 5 jaar cel. Ze moeten ook allebei 80.000 euro boete betalen en voor beiden wordt een geraamd vermogensvoordeel van 1,8 miljoen euro verbeurd verklaard.

Hun ouders zijn veroordeeld tot 3 jaar met uitstel, de partners van de broers tot 18 maanden met uitstel. Eén beklaagde werd vrij gesproken. De straffen voor de overige beklaagden in het dossier schommelen tussen 12 maanden en 6 jaar.