U bent hier

Rechtbank Turnhout - Koppel riskeert tot dertig maanden cel voor overvallen op straat

Herentals | Kasterlee | Kempen regio
24.06.2019 - 12.42u
Door: Mark Jaspers

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van 30 maanden gevorderd tegen een dertiger uit Kasterlee. Zijn vriendin, een twintiger uit Zandhoven, riskeert een celstraf van 18 maanden.

Het duo stond terecht nadat ze op 1 april 2019 enkele mensen hebben overvallen op straat in Herentals.Het koppel was die dag naar Antwerpen gereden om drugs te kopen. Om in de toekomst nog meer verdovende middelen te kunnen kopen, beslisten ze om mensen te overvallen.

Ze reden naar Herentals en bedreigden er toevallige voorbijgangers met een wapen om hun geld afhandig te maken. De beklaagden sloegen toe op de parking van het treinstation en op de Grote Markt.

Twee vrouwen werden slachtoffer. "Op basis van hun beschrijvingen heeft de politie ze snel kunnen arresteren. Anders zouden ze de hele nacht mensen zijn blijven overvallen", zegt de aanklager in Turnhout. (Belga)

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto