Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is woensdag het proces begonnen tegen een dertiger uit Westerlo die verdacht werd van moordpoging op zijn ex-partner, en het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn twee kinderen.

De feiten dateren van 14 januari 2018. Ondanks een contactverbod na een eerdere schermutseling met een mes had de man zich verstopt in de kelder van de woning van zijn ex. Toen zij in de kelder een kijkje ging nemen, viel hij haar aan met een hamer. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond. Ook de twee jonge kinderen van het koppel die hun papa tegen wilden houden, deelden in de klappen.

De dertiger werd naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot moord, maar de openbaar aanklager vraagt nu een herkwalificatie naar "slagen en verwondingen". Volgens de aanklager zijn zowel de voorbedachtheid als de intentie tot doden bewezen, maar omdat hij op een bepaald moment op eigen initiatief gestopt is met het zware geweld zijn niet alle juridische elementen aanwezig om veroordeeld te worden voor poging tot moord.

Het proces wordt op 17 oktober voortgezet.