U bent hier

Rechtbank Turnhout - OM vordert 40 maanden cel voor reeks inbraken

Kasterlee | Kempen regio | Lille
19.02.2020 - 14.37u
Door: Mark Jaspers

Het openbaar ministerie in Turnhout heeft gevangenisstraffen van 40 maanden gevorderd tegen twee mannen die verdacht worden van een reeks van acht inbraken en inbraakpogingen in de Antwerpse Kempen.

De meeste inbraken gebeurden op 27 november in Vosselaar, Lille, Zoersel en Kasterlee. Onderzoek van ANPR-camera's in de buurt leidde de politie naar een wagen met Franse nummerplaat.

Die werd de dag nadien in verdachte omstandigheden opgemerkt in Brecht, waar even voordien ook een inbraak was gepleegd. De politie reed het voertuig klem.

De twee inzittenden waren in het bezit van een schroevendraaier en handschoenen. Het DNA van een van hen werd ook aangetroffen in een bloedspoor dat werd gevonden op een raam van een van de woningen waar was ingebroken.

De twee beklaagden zijn naar eigen zeggen dertigers uit Cuba, maar zekerheid daarover is er niet. Ze hadden geen papieren op zak en hebben waarschijnlijk een valse identiteit opgegeven.

De rechtbank beslist op 4 maart. (Belga)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto