De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de leden van een Nederlandse dievenbende veroordeeld tot gevangenisstraffen van 3 tot 5 jaar. De bende pleegde in 2015 en 2016 verscheidene inbraken, ramkraken en een diefstal met geweld in Antwerpen en Limburg.

De grootste buit maakten de inbrekers in februari 2016 bij Verhoeven Biljarts in Malle. Ze stalen er duizend biljartkeuen, goed voor een totale waarde van 300.000 euro. Ze ontvreemdden ook een lichte vrachtauto van het bedrijf om de buit te vervoeren. Het voertuig werd nadien teruggevonden in een kanaal in Tilburg.

De Nederlanders pleegden ook een inbraak bij Auto 5 in Geel. Ze stalen er voor 40.000 euro aan auto-onderdelen. Bij Vatana in Beringen roofden ze onder andere 375 paar schoenen. Ze brachten voorts een bezoek aan Dranken Gijbels in Beringen en Groothandel Kanters in Hamont-Achel. In Balen bedreigden ze een frituuruitbater nadat ze betrapt werden tijdens een inbraak.

Het was uiteindelijk een ramkraak op een tabakswinkel in Baarle-Hertog die de Nederlanders de das op deed. Bij die ramkraak werd een nummerplaat geregistreerd die eigendom bleek te zijn van de vriendin van Kenneth K., een twintiger uit Tilburg. Hij wordt beschouwd als spilfiguur bij de verschillende feiten. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Zijn drie kompanen kregen een celstraf van respectievelijk 3 jaar of 40 maanden opgelegd.

Samen met hen zat ook een veertiger uit Tilburg op de beklaagdenbank. De biljarter werd beschouwd als opdrachtgever voor de inbraak bij Verhoeven Biljarts, maar hij is vrijgesproken.