U bent hier

Rechtbank Turnhout - Vrijspraak voor bestuurder die betrokken was in dodelijk ongeval in Hulshout

Kempen regio
14.03.2019 - 12.50u
Door: Mark Jaspers

De politierechtbank in Turnhout heeft een dertiger uit Tremelo vrijgesproken voor een verkeersongeval dat eind 2016 plaatsvond op de Booischotseweg in Hulshout en waarbij twee doden vielen.

De vrijspraak komt er op basis van twijfel over de precieze omstandigheden van het ongeval.De dertiger botste op 18 december 2016 met zijn wagen tegen twee andere voertuigen.

Twee mensen die met hem meereden - een bevriend koppel uit Herenthout -, overleefden het ongeval niet. De bestuurder zelf raakte enkele dagen in een coma en kan zich niets van het ongeval herinneren.

De man had niet gedronken, maar was volgens het openbaar ministerie verantwoordelijk omdat hij van zijn rijvak was afgeweken.

De verschillende getuigen spraken elkaar tijdens het onderzoek tegen over de reden waarom de bestuurder van zijn rijvak was afgeweken. Mogelijk was dat het gevolg van een noodmanoeuvre omdat er een witte bestelwagen vanuit een ondergeschikte weg de Booischotseweg opdraaide. "We kunnen niet weten welke piste de juiste is. Bij de minste twijfel moet de beklaagde worden vrijgesproken", oordeelt de politierechter. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto