U bent hier

Rechtbank Turnhout - Werkstraf, 2 jaar rijverbod en 3 jaar alcoholslot voor ongeval met vluchtmisdrijf

Kempen regio | Turnhout regio
20.06.2019 - 09.30u
Door: Herman Gezelle

De politierechtbank in Turnhout heeft een 30-er uit Turnhout donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een rijverbod van 2 jaar voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Nadien moet hij ook 3 jaar met een alcoholslot rijden.

De man was op 11 november 2018 na een nachtje stappen door een BOB thuis afgezet. Hoewel hij te veel gedronken had, besliste hij nog ergens naar toe te rijden met zijn wagen. Op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout raakte hij van de weg af. Hij reed zo een fietser aan op een vrij liggend fietspad.

De fietser raakte zwaargewond. De autobestuurder stopte even om naar de schade aan zijn wagen te kijken en zette vervolgens zijn weg voort, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

De politie trof hem later slapend aan in zijn woning. Zijn beschadigde wagen had hij verstopt in een garage. De dertiger was kort voor het ongeval twee keer geflitst voor te hoge snelheid, en had volgens een expert 2,44 promille alcohol in het bloed op het moment van het ongeval.

De 200 uur werkstraf is effectief. Als hij die niet uitvoert, moet hij een jaar naar de gevangenis. Het rijverbod bedraagt in totaal 5 jaar, maar daarvan is 3 jaar met uitstel.

Wanneer hij na het rijverbod slaagt voor zijn proeven, krijgt de man nog wel 3 jaar een alcoholslot. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto