Aan Kleerroos vindt vandaag de reconstructie plaats van de moord op Eleanore De Strijcker. De 27-jarige vrouw werd op 13 maart vermoord teruggevonden in haar woning.

Tijdens de reconstructie zal de verdachte zijn versie geven van wat er precies gebeurd is. Politie Neteland heeft enkele 10-tallen agenten ingezet om de reconstructie vlot te laten verlopen. Ze stelden onder andere een perimeter in om buurtbewoners op afstand te houden.

Moord

Heet lichaam van Eleanore werd ontdekt door de buren nadat haar 2 kinderen van 4 en 6 jaar oud om hulp waren komen vragen. Maar die kwam te laat. Toen de buren in de woning aankwamen, was de vrouw al dood.

De verdachte, Afghaan Babur Y. (22), is de nieuwe partner van Eleanore. Hij werd na de feiten opgepakt in Limburg.  Hij  beweert dat hij voor de feiten sterkedrank heeft gedronken.

Update 13u:

In Kleerroos is rond 13 uur de reconstructie afgerond van de moord die er op 13 maart werd gepleegd.

De wedersamenstelling nam bijna 3 uur in beslag. De moordverdachte toonde in die periode wat er volgens hem precies gebeurd is op 13 maart.

"Hij kan zich niet meer alles herinneren. Maar hetgeen hij nog weet, heeft hij uitgebreid uit de doeken gedaan. Het motief voor de feiten moet in de relationele sfeer worden gezocht. Het koppel was in een relatiebreuk verwikkeld. Ze zouden die dag alles uitpraten, maar er zijn opnieuw woorden gevallen. Hij nam een mes op zichzelf iets aan te doen, maar het slachtoffer heeft dat verhinderd", zegt zijn raadsman Peter Verpoorten.

De verdachte richtte zijn woede nadien op het slachtoffer. Hij beweerde tijdens de reconstructie dat hij zich alleen de eerste messteken kan herinneren. Na de feiten is hij met zijn auto weggevlucht. Hij kon worden opgepakt na een een verkeersongeval in Limburg.

"Hij is heel emotioneel over wat hij gedaan heeft en beseft dat hij gestraft moet worden", zegt zijn raadsman nog. (belga)

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.