U bent hier

Recordinzameling taxussnoeisel Kempen : €38.700 voor Olivia Fund

Kempen regio
17.11.2016 - 17.50u
Door: Herman Gezelle

De Kempense taxussnoeiers hebben zichzelf overtroffen, afgelopen zomer. Nooit eerder werd zo veel taxussnoeisel ingezameld via de Kempense containerparken. Dankzij de samenwerking met boomkwekerij Van Hulle kunnen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer de opbrengst integraal schenken aan het Olivia Fund.

Recordjaar voor de Kempen
De Kempenaren waren deze zomer voor de 8de keer enthousiaste taxussnoeiers. Van 15 juni tot en met 31 augustus kon iedereen weer zijn verse taxussnoeisel gratis naar het containerpark brengen.

In totaal zamelden we op 26 containerparken 1.289 m³ taxussnoeisel in, dat is geen 'hoop' meer, maar een hele berg! Een stijging van een kleine 30% ten opzichte van vorig jaar. Ook voor Vlaanderen was 2016 een recordjaar: er werd meer dan 10.000 m³ taxussnoeisel ingezameld.

1 m³ taxussnoeisel goed voor 1 chemotherapie
Met die 1.289 m³ kunnen 1.289 chemotherapieën (1 therapie is ca. 6 behandelingen) aangemaakt worden en vergroot de hoop voor 1.289 kankerpatiënten. Taxussnoeisel bevat immers baccatine, een actief bestanddeel dat wordt verwerkt in ¼ van alle kankermedicijnen. Alle Kempense taxussnoeiers hebben zo samen de hoop vergroot voor kankerpatiënten.

€38.700 voor Olivia Fund
Door de samenwerking met boomkwekerij Vanhulle kunnen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer 38.700 euro schenken aan het Olivia Fund. Op die manier kunnen we een 2de maal de hoop vergroten voor mensen getroffen door kanker. Het Olivia Fund ondersteunt wetenschappelijk therapeutisch onderzoek naar kanker in België. De aandacht gaat voornamelijk naar vernieuwende projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat of die niet als basisonderzoek worden beschouwd.

Johan Leysen, voorzitter IOK Afvalbeheer: 'Alle Kempense taxussnoeiers hebben samen de hoop vergroot voor kankerpatiënten. Ik wens vandaag echter niet alleen de taxussnoeiers te bedanken, ook de containerparkmedewerkers verdienen een pluim. Zonder hen was de inzameling niet mogelijk. En ze hebben allemaal extra inspanningen geleverd om van deze actie een succes te maken.'

Op de foto van links naar rechts: Ilse De Reze, voorzitster van het OIivia Fund, Els Smets, containerparkwachter, Johan Leysen, voorzitter IOK Afvalbeheer, en Nancy Vreys, containerparkwachter.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto